q Blegning af tænder - Få det hvide smil du går og drømmer om!

  Blegning af tænder

  Blegning af tænder? Mange mennesker vil med tiden opleve at tænderne bliver mørkere og mere misfarvede. Dette er naturligt og kan skyldes mange forskellige årsager. Et misfarvet tandsæt kan komme på grund af rygning, et stort indtag af farvende føde- og drikkevarer eller noget helt tredje. Nogle mennesker er også født med tænder, som i forvejen er sværere at holde hvide. Der kan altså være flere grunde til at tænderne bliver misfarvede og mørke. I og med at hvide tænder gør en stor forskel for hele dit udseende og udstråling kan blegning af tænder være den rigtige løsning, hvis du er ked af udseendet på dit tandsæt.

  Blegning af tænder hjemme

  Der findes mange forskellige metoder til afblegning af tænder. Det er dog ikke alle, som er lige gode. Du har mulighed for at købe diverse blegemidler på nettet men i og med, at der kan være skadelige midler i disse produkter anbefaler vi dig at lade vær. Står du således med et ønske om at få bleget dine tænder, anbefaler vi at dette gøres hos en erfaren tandlæge. Forinden en tandblegning bør du altid få en faglig vurdering af dine tænder hos tandlægen. Desuden får du en grundig instruktion i, hvordan du bør blege dine tænder således at det bedste resultat opnås. Introduktionsdelen foregår hos tandlægen men selve blegningen foregår hjemme hos dig selv.

  Det er ikke alle, hvis tænder egner sig til at blive bleget. Hvis du overvejer tandblegning, kan du starte med at forhøre dig hos tandlægen. Med tandlægens erfaring og kompetence inden for området vil det vurderes efter en konsultation, om en tandblegning kan anbefales eller om dine tænders tilstand betyder, at du ikke bør få bleget tænder på nuværende tidspunkt.

  Sådan foregår tandblegning

  Med tandblegning hos tandlægen indledes der med en snak om dine ønsker og behov. Herefter vil tandlægen undersøge dine tænder grundigt, så det sikres at dine tænder er egnet til en tandblegning. Efterfølgende laver tandlægen en farvebestemmelse af dine tænder. På den måde sikres det, at du får den rigtige nuance i blegningen og ikke ender med en blegning, som er enten for svag eller for voldsom. Derefter tager tandlægen et aftryk af dine tænder, hvorefter de individuelle blegeskinner fremstilles efter dit ønskede resultat. Når skinnen er fremstillet får du den med hjem sammen med en blegende gele, som du skal lægge i skinnen. Du skal tage skinnen i munden hver aften inden du skal sove i en to ugers periode. Herefter vil du kunne se et flot resultat. Ved at få foretaget blegningen gennem en tandlægeklinik risikerer du ikke at få unaturligt hvide tænder. Du er altså helt sikker på at dit ønsket resultat opnås, da skinnerne er lige efter dit tandsæt. Dette samme er mængden af blege gel.

  Hvis du skulle ønske at friske dine tænder op med en tandblegning nogle år senere, vil du kunne gøre det endnu billigere denne gang. Dette skyldes at du allerede har skinne og kun behøver at købe den blegende gele.

  Hjemmeblegning uden tandlægens hjælp

  Som nævnt tidligere er der en masse forskellige produkter, som kan benyttes til at blege tænderne. Dette er dog ikke noget vi anbefaler. Du kan altså godt blege dine tænder uden hjælp fra en tandlæge. Der er blot nogle ting du bør vide forinden opstart af denne type behandlingsmetode. Det første du bør huske på, er at de fleste produkter er tvivlsomme og ikke kan garantere at dit ønsket resultat opnås. Resultatet bliver sjældent godt, hvis du på helt egen hånd benytter dig af en tandreguleringsmetode som medgiver generelle skinner, som slet ikke passer til dit tandsæt. I og med at hver enkel patient har hvert sit tandsæt, bør du ikke benytte dig af noget, som ikke er designet til dine tænder.

  En tandblegning hos tandlægen foregår stort set altid som en hjemmeblegning, og så længe du følger tandlægens anvisninger, vil du opnå et flot resultat.

  Tandblegning hjemme pris?

  Prisen for tandblegning varierer fra klinik til klinik. Prisen afhænger af klinikkens beliggenhed, hvilken efteruddannelse det kosmetiske tandlægeteam har gennemgået, samt hvilken type af blegning der tilbydes. Desuden afhænger prisen på en tandblegning tillige af graden af misfarvning samt antallet af besøg på klinikken ved svære misfarvninger.

  Fremgangsmåde

  Sådan bruger du dine blegeskinner:

  • Tænderne børstes så de er helt rene inden de bleges
  • Blegegelen lægges i skinnen med den mængde gel, som tandlægen har angivet. Skinnen placeres i munden på tørre tænder og den overskydende gel, som automatisk presses ud, når skinnes isættes, tørres af med en vatpind, så det ikke sidder på tandkødet eller synkes.
  • Når du har skinnen i må du IKKE ryge, drikke eller spise. Når du tager skinnen af, skal du børste den og dine tænder med en ren tandbørste (gerne blød) uden tandpasta.
  • Du kan med fordel sove med skinnen eller anvende den 1-2 gange dagligt i cirka 1 time i 1-2 uger. Tal med din tandlæge om, hvad der passer bedst for dig og dit tandsæt.
  • Under blegningen og i en periode efter kan der opstå isninger i tænderne. Det er hele 60% af de patienter, som får en tandblegning der oplever disse isninger. Det er derfor ikke noget du skal være nervøs over.
  • Du skal være opmærksom på, at under en tandblegning og i dagene efter er dine tænder meget modtagelige for farvestoffer og det anbefales derfor, at du holder dig fra farvede mad- samt drikkevarer i nogle dage efter endt behandling.
  • Der ses rigtig stor succes med tandblegninger og 95% af de patienter, som får en behandling er meget tilfredse med det afsluttende resultat.

  Akut tandlæge og tandblegning

  Måske er du allerede i gang med et tandblegningsforløb og pludselig løber du tør for blegegel eller har andre akutopstået problemer. I såfald bør du vide at vi som akut tandlæge kan hjælpe dig. Hvis du står i den situation at mangle blegemiddel, kan du kontakte akut tandlægen nær dig. Her er det er muligt at købe tandblegemiddel i håndkøb med den rette brintoveriltekoncentration, som er tilladt i Danmark. Vi anbefaler aldrig at du køber blegemidler på nettet, de er oftest ulovlige og kan gøre skade på dine tænder og tandkød. Du kan også være være uheldig at dine blegeskinner knækker. Hvis dette måtte være tilfældet skal der i de fleste tilfælde fremstilles en ny og individuel skinne til dig. Tag kontakt til vagttandlægen og medbring samtidig din blegeskinne, så vil tandlægen vurdere om skaden kan laves så din blegeskinne igen kan bruges tilfredsstillende.

  Har du brug for hjælp angående tandblegning er vi således klar til at hjælpe dig. Hos AKUT TANDLÆGER sidder vi klar til at dele ud af vores ekspertise. Det er i vores største interesse at hjælpe dig med dine akutte tandproblemer!

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram