Tandlægevagten

  tandlægevagten

  Tandlægevagten er en vagt tandlæge, som tilbyder akut tandlægehjælp i ydertimerne, hvor din egen tandlæge oftest har lukket. I nogle regioner betegnes tandlægevagten som tandpinevagten. Uanset betegnelse, er formålet at hjælpe akutte patienter med tandsmerter. Tandpinevagten hjælper dig, som har fået akut opstået tandpine, tandskader eller traumer uden for din egen tandlæges åbningstider. Ved alvorlig og akut handlingskrævende tandskade kan du således kontakte den offentlige tandlægevagt i din tilhørende region.

  Tandlægevagten udfører alle former for nødbehandlinger, som ikke kan vente til din egen tandlæge åbner igen. Dette kan for eksempel være smertebehandling og akut behandling i forbindelse med tandpine, mindre skader på dine tænder samt tabte fyldninger. Tandlægevagten tager både imod børn og voksne.

  Betaling hos tandlægevagten

  Tandlægevagten drives efter sygesikringsoverenskomsten. Det vil sige, at bopælskommunen betaler for behandling af børn og unge under 18 år, som er danske statsborgere. Voksne betaler selv for behandling og skal desuden betale et tillæg for at blive behandlet uden for den almindelige åbningstid.

  Prisen vil minimum være 967 kroner på lørdage samt jule- og nytårsaftensdag og minimum 1.290 kroner på søndage samt helligdage. Den nøjagtige pris afhænger af den pågældende behandling. Du skal forvente at afregne med tandlægevagten med det samme, hvorfor du skal huske kontanter eller betalingskort ved dit fremmøde.

  Tandpinevagten åbningstider

  De specifikke åbningstider afhænger af, hvilken region din tandlægevagt ligger i. Men helt overordnet har tandlægevagten åbent i de senere aftentimer i hverdagene og på lørdage, søndage og helligdage i formiddagstimerne. Nogle regioner tilbyder også aftenbehandling i weekenden og på helligdage. Du kan altid finde de konkrete åbningstider for din regionale tandlægevagt.

  I tandlægevagtens åbningstider skal du blot møde op for at få en akut behandling. Tandlægevagten behandler patienter i den rækkefølge de er ankommet til klinikken.

  Husk at medbringe dit gule sygesikringskort

  Når du møder op hos tandlægevagten, skal du huske dit gule sundhedskort og være opmærksom på, at priserne er højere end ved en normal tid hos tandlægen. Der kan i nogle perioder være lang ventetid, men tandlægerne vil gøre, hvad de kan for at hjælpe dig så hurtigt som muligt. Tandlægevagten overholder, ligesom din egen tandlæge, alle Sundhedsstyrelsens gældende retningslinjer, fx i forhold til hygiejne.

  AKUT TANDLÆGER - Et alternativ til tandlægevagten

  AKUT TANDLÆGER er til for dig, som har brug for akut tandlægehjælp uden for din egen tandlæges åbningstid. Konceptet er en formidlingstjeneste, som har til formål at hjælpe dig med at finde en akut tandlæge i dit nærområde. Hos AKUT TANDLÆGER tilbydes du som patient en akut behandlingstid hos en af vores tilknyttede klinikker. Som vagt tandlæge er ønsket at hjælpe dig med dine akutte tandgener.

  I langt de fleste tilfælde, faktisk 9 ud af 10 gange lykkes det at finde en akut tandlægetid samme dag. Dette er med forudsætning for, at du som patient kontakter klinikken hurtigst muligt. Tjenesten drives ud fra tandklinikken VORES TÆNDER Tandklinik i Lyngby og drives derfor i et fagligt miljø.

  Forskellen på tandlægevagten og AKUT TANDLÆGER

  Forskellen på formidlingstjenesten AKUT TANDLÆGER og tandlægevagten er først og fremmest prisen. Hos AKUT TANDLÆGER betaler du et fast LAVT gebyr, uanset dag og tidspunkt. Hos din regionale tandlægevagt betaler du minimum det dobbelte. Endvidere er en forskel, at du hos tandlægevagten blot møder op og kommer til i den rækkefølge, som du er ankommet til klinikken. Hos AKUT TANDLÆGER får du en fast tid til behandling, hvorfor du ikke skal sidde og vente på at komme til. Fælles for dem begge er dog ønsket om at hjælpe akutte patienter hurtigst muligt.

  I nogle tilfælde kan det være svært at finde en ledig tid til dig, da der i perioder er stor efterspørgsel på akutte behandlingstider. Derfor sendes akutte patienter, der har henvendt sig AKUT TANDLÆGER nogen gange til tandlægevagten i den pågældende region. Den største interesse er således at hjælpe dig med at blive afhjulpet dine smerter hurtigst muligt!

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram