Tandskade

  En tandskade kan opstå på flere forskellige måder. Skaden kan være som følge af, at tænderne rammes af en genstand eller være forårsaget af fald på cyklen m.m. En tandskade kan både være bevirket af en uheldig situation eller af en ulykke. Hvad end der ligger til grunde for det kan skaden resultere i, at tænderne bliver slået løse eller knækker helt. Det er normalt afgørende, at du hurtigt bliver behandlet, da dette vil forbedre hele prognosen. Hvis én tand er slået helt ud, er det vigtigt at finde den, opbevare den og derefter medbringe den når du besøger tandlægen. På den måde er der større chance for, at din akut tandlæge kan sætte den pågældende tand på plads igen. Uanset hvad der ligger til grunde for din akutopstået tandskade kan vi hjælpe dig i din specifikke situation.

  Er du kommet akut til skade uden for din egen tandlæges normale åbningstid, så frygt ej. Din akut tandlæge nær dig er altid klar til at hjælpe, hvad enten du ønsker behandling eller blot har brug for råd og vejledning.

  Akutte tandskader

  Den måde, hvorpå skaden er sket samt tidsfaktoren, er særlig vigtige forhold for din tandskade. De betyder noget for udfaldet og hvilken behandling, som akuttandlægen skal påbegynde. Det er derfor vigtigt at finde ud af, hvornår skaden skete og tillige hvordan. Akut tandlægen skal vurdere, om der er: skade i vævet, brud på tanden, tegn på kæbebrud, om tanden er løs eller forskubbet eller der ligger andre årsager bag. Alle som oplever at have akutte tandskader har behov for tandlægetilsyn. Dette skyldes at prognosen for de fleste af skaderne er bedst, hvis behandlingen påbegyndes så hurtigt som muligt.

  Hvad er symptomerne på en tandskade?

  Symptomerne på en tandskade er enten mangel af dele eller hele tænder, løse tænder eller ændringer i tandstillingen. Hvis du oplever smerte eller ændret sammenbid kan det ofte være symptomer på tandskade. I såfald anbefaler vi du opsøger din tandlæge hurtigst muligt.

  Hvordan behandles tandskader?

  Tandbrud

  Et tandbrud, som blotlægger nerven, er ofte af smertefuld karakter og af denne grund har man brug for at blive tilset af tandlægen. Afbrækkede dele af tanden bør opbevares fugtigt, på den måde kan de eventuelt sættes på igen.

  Mistet tand

  Hvis du mister en tand, som i forvejen er en blivende tand, er din situation akut. I såfald kræver det hurtig behandling. Er det en mælketand gøres der i modsætning ikke noget. Hvis det ikke er muligt at genindsætte tanden det pågældende sted, bør tanden transporteres fugtigt. Tanden bør hurtigst muligt sættes på plads. Hvis du har mistet en tand, bør du altså komme til tandlæge så hurtigt som muligt for at få fastgjort tanden og påbegynde en eventuel behandling.

  Forsikring tandskade

  Hvis din tandskade er et sket ved et ulykkestilfælde dækker din ulykkesforsikring den opstået tandskade. Dette kan være knækket tænder eller proteser, som er gået i stykker. Hvis din tandskade ikke er forårsaget af en ulykke, men derimod blot er sket ved et uheld så skal du vide at vi gerne hjælper dig med en forsikringserklæring i forbindelse med dit besøg hos os. Vi kan ved at lave et prisoverslag samt tage røntgenbilleder af den pågældende tand, sende oplysningerne direkte til din forsikring, ved din oplysning af policenummer. På den måde skal du ikke gøre noget selv. De typiske forsikringsselskaber inden for tandskader er Dansk Tandforsikring og Tryg. Dansk Tandforsikring har alle finansielle medarbejdere tilknyttet deres forsikring, så er du en finansiel medarbejder er du automatisk dækket gennem deres forsikring.

  Kontakt os i dag og hør hvordan vi kan hjælpe dig. Vi vil altid gerne være dig behjælpelige!

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram