Flækket tand

  En flækket tand er ofte karakteriseret ved generende og uudholdelige smerter. Smerte fra en flækket tand kan være konstant eller komme og gå. Som erfaren akut tandlæge ved vi, hvor hurtigt smerterne igen kan aftage, hvis den rette hjælp tilbydes. Det er her, at vi kommer ind i billedet. Desuden er vi helt klar over, at det kan være svært som ikke-fagperson selv at udpege, hvilken tand eller tænder, der volder ubehag. Det hjælper vi dig med!

  Du kan være uheldig at et lille stykke af din tand knækker pludseligt af. Dette kan ske ved tygning af noget hårdt. Men i langt de fleste tilfælde flækker en tand, hvis der allerede er en revne i den. En revne kan man gå i lang tid med, uden selv at vide, at man har den. Men når en tand med en revne begynder at gøre ondt, er dette tegn på, at du skal kontakte tandlægen. Du er ikke i tvivl, hvis din tand gør ondt. Smerterne vil typisk opstå, når du med den pågældende tand, tygger på noget hårdt, eksempelvis lakrids, gulerod, karamel eller en brødkerne. Derudover kan du ofte mærke smerter, hvis du indtager enten kold mad- eller drikke.

  Akutte tandproblemer

  Dine smerter kan også skyldes mange andre ting. Derfor er det vores fornemmeste opgave, som akut tandlæge at hjælpe dig, når nogle akutte tandproblemer opstår. I langt de fleste tilfælde kender vi ikke vores patienter i forvejen, hvorfor vi først endelig ved en konsultation, kan fastlægge hvilke årsager der ligger bag dine tandsmerter. Én ting er sikkert, vi kan hjælpe dig hurtigt af med dine tandsmerter igen. Dette er uanset årsagen bag.

  De fleste mennesker forbinder et akut tandlægebesøg med en større økonomisk omkostning. Dette forstår vi godt. Men faktisk er det slet ikke tilfældet, hvis du vælger os som din foretrukne løsningsmetode. Hos AKUT TANDLÆGER tager vi et fast lavt gebyr, hvorfor vi er en billigere valg end så mange andre tandlægeklinikker, som tilbyder akut tandlægehjælp. Uanset dag og tidspunkt kan du benytte os som tandlæge.

  Årsager til flækket tand

  Der kan være flere forskellige årsager til flækket tænder. Efter mange års hårdt arbejde vil ens tandsæt blive svagere. Dette er helt naturligt, selvom tænderne som udgangspunkt er meget stærke og kan holde til rigtig meget. Tænderne kan således bryde under af et træthedsbrud. Dette kan være en bagvedliggende årsag til, at en tand går hen og flækker helt.

  En anden velkendt årsag er caries, som ikke er blevet behandlet i tide. Et ubehandlet cariesudbrud kan svække tanden i så stor forstand, at den til sidst flækker helt.
  Som skrevet tidligere kan du også blot falde uheldigt eller tygge i noget hårdt, som medfører at din tand flækker. Uagtet hvilken årsag som måtte ligge bag, så er det vigtigt at du kontakter din tandlæge hurtigst muligt.

  Flækket tand - En akut tandbehandling

  En flækket tand må siges at være en akut tandbehandling. Dette fordi det tit er forbundet med smerte, når en tand flækker. Desuden er det vigtigt, at blive behandlet hurtigst muligt, så smerterne igen kan aftage og problemet løses. Dette kan vi som erfaren akut tandlæge sørge for.

  Det er såfremdeles altafgørende, at du bliver behandlet i tide. Bliver du ikke det, kan tandens nerve gå hen og tage skade. Hvis dette er tilfældet er det nødvendigt at rodbehandle din tand. En rodbehandling er en større og omfattende behandling, som i de fleste tilfælde kan undgås, hvis du reagerer hurtigt på dine tandsmerter.

  Det er vigtigt at kontakte din tandlæge, hvis din tand viser sig at være flækket. Jo før du bliver tilset eller behandlet, desto større er chancen for at tandlægen kan gøre noget ved problemet inden det udvikler sig til et værre stadie. Opstår smerterne uden for din tandlæges åbningstider, håber vi at du vil benytte os som din akut tandlæge. Vores største interesse er at hjælpe dig!

  Akut tandlæge på alle tidspunkter af døgnet

  En tandskade kan opstå på alle tider af døgnet, hvorfor vi som akut tandlæge ønsker at være dig behjælpelig, hvis din tand går hen og flækker eller et andet tandproblem måtte været opstået. Skulle din tand pludselig flække lørdag formiddag kan vi være din weekendredning. Dette er helt uagtet af om du er patient hos os i forvejen eller ej. Vores udvidede åbningstider sikrer dig akut tandlægehjælp, når du har aller mest brug for det.

  Skal vi være din foretrukne akut tandlæge?

  Hvordan foregår behandlingen?

  Det er meget individuelt alt efter din specifikke tandsituation, hvordan tandlægen vurderer at behandlingen skal udføres. Når først akuttandlægen har lokaliseret den pågældende tand, handler det om at stabilisere tanden, således at revnen ikke giver sig ydermere, når du f.eks. tygger.

  Hvis du eksempelvis har haft en lille fyldning i tanden, kan tandlægen forsøge at lime denne sammen med en plastfyldning. Derudover kan tyggefladen på tanden beslibes, så tandens svage del ikke belastes. Har der modsat været en stor fyldning i tanden eller viser tanden sig at være kraftigt beskadiget, vil det i de fleste tilfælde være nødvendigt for tandlægen at sætte noget rundt om tanden, for at holde sammen på den.

  Hvilken løsning som passer bedst til dig og dine tænder vurderer tandlægen i samråd med dig som patient. Det er vigtigt, at du selv er en del af den behandling, som tandlægen skal foretage således at det foregår efter dine individuelle ønsker og behov.

  Kan en tandforsikring hjælpe mig?

  Er din flækket tand sket ved et ulykkestilfælde vil din ulykkesforsikring dække tandskaden. Din ulykkesforsikring dækker dog ikke tyggeskader, hvis du for eksempel flækker en tand, mens du tygger på noget hårdt.

  Flækket tand i weekenden

  Akutte tandproblemer kan ingen mennesker holde for. Dette har vi fuld forståelse for, som erfaren akut tandlæge. Hvis du skulle være så uheldig, at et tandproblem opstår fredag eftermiddag, kan det være næsten umuligt at finde en tandlægeklinik, som har åbent. Desuden vil langt de fleste tandlægeklinikker også have lukket i weekenden, hvorfor du skal gå rundt med dine tandsmerter en hel weekend. Det er ikke nødvendigt, hvis du benytter os som tandlæge. Vi har lørdagsåbent og vil altid forsøge at finde en tid til dig hurtigst muligt.

  Du er desuden altid velkommen til at kontakte os, blot for råd og vejledning. Vi sidder klar til at dele ud af vores lange erfaring og viden inden for området. Det vigtigste for os som tandlæge, er at du bliver hjulpet på den ene eller anden måde.

  Sund og forebyggende tandpleje er vigtigt!

  Du kan gøre nogle få ting for at forebygge eventuelle revner i tænderne. Først og fremmest er det vigtigt, at du så vidt muligt undgår at få huller i tænderne. Derudover vil en god mundhygiejne hjælpe dig til at undgå caries, men også hjælpe med at de gamle fyldninger holder længst muligt, hvorfor revner i tænderne derfor vil undgås. Udskiftning af fyldninger bør ske så sjældent som muligt, da der i takt med en udskiftning forsvinder lidt af tandens oprindelige substans hver gang. Oplever du allerede at have en tand med en revne, er du ofte disponeret for at få revner i andre tænder.

  Det er vigtigt at du husker på, at en flækket tand er meget skrøbelig og det er derfor afgørende at du bliver tilset og eventuelt behandlet hurtigst muligt. Tilstanden forværres altid af at vente, så tøv ikke med at kontakte din tandlæge eller os som akut tandlæge.

  Har du knækket eller flækket en tand, der gør ondt, anbefaler vi at du kontakter tandlægen hurtigst muligt!

  Behandlinger

  Vi kan hjælpe dig med dine akut opståede problemer, eksempelvis med disse behandlinger.
  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram