Hvad hjælper mod tandpine?

  Hvad hjælper mod tandpine? Der kan være flere forskellige tandpine råd, som kan være effektive, hvis du har akut tandpine. Med det in mente, så kan det være svært at give generelle tandsmerteråd eftersom det ofte afhænger af, hvor dine smerter sidder henne og hvordan de opfører sig. Der er således forskel på om det er dit tandkød som er ømt eller irriteret eller om du oplever jagen eller isninger i en eller flere tænder. Alt efter, hvilken form for smerte eller ubehag du oplever, kan der være forskellige ting, der hjælper.

  Nedenfor har vi samlet de bedste råd mod akut tandpine. Det gør det således nemt for dig, at finde gennem junglen af de mange husråd mod tandpine. Vi ved nemlig, at det kan være svært at kende forskel på de råd der rent faktisk virker og dem der ikke gør. Det har vi hjulpet dig med. Vi ved også, at det kan være frustrerende at lede desperat efter det, der virker, når smerterne først er indtruffet. Derfor gør vi det let for dig at finde frem til hvad der hjælper mod tandpine. Har du spørgsmål eller behov for specifik råd og vejledning til, hvad der vil hjælpe i henhold til din akutte tandsituation, så tøv ikke med at kontakte os.

  Dette råd virker med garanti mod tandpine

  Én ting som helt sikkert hjælper på din tandpine, er at blive tilset og eventuelt behandlet hos en professionel tandlæge. Det er faktisk det eneste, som vi med garanti kan love dig for vil virke på din akutte tandsituation. Det bedste rod mod tandpine er således at søge professionel tandlægehjælp omgående. De andre råd mod tandpine kan muligvis hjælpe dig med at holde dine smerter nede. Du bør dog være opmærksom på at de fleste råd kun vil hjælpe dig med at dulme dine smerter og derfor ikke er en behandling i sig selv, hvorfor tandpinen også med sikkerhed vil komme igen, hvis du ikke får behandlet den bagvedliggende årsag. Det er derfor helt klart. Det der hjælper mod tandpine, er at søge akut tandlægehjælp. Du skal huske på at dine smerter er din munds måde at gøre dig opmærksom på, at noget er galt. Derfor bør du også reagere på dine smerter omgående og få professionel tandlægehjælp.

  Har du spørgsmål eller brug for konkret råd og vejledning til dine tandsmerter er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi hjælper mange akutte patienter hver eneste dag, skal vi også hjælpe dig?

  Uudholdelig tandpine forsvinder ikke af sig selv

  Akut tandpine eller rettere årsagen til tandpinens opståen forsvinder ikke af sig selv. Det er en ting, der er helt sikkert. Derfor er det bedste råd til dig med tandpine at kontakte din lokale tandlæge omgående. Som erfaren akut tandlæge ved vi at det ofte er på ubelejlige tidspunkter, at ens tandsmerter opstår. Dette er ofte i tidsrum, hvor ens egen tandlæge har lukket, såsom i de sene aftentimer eller i weekende. Hvis dine smerter optræder i ydertimerne, hvor din egen tandlæge har lukket. Så frygt ej. Hos AKUT TANDLÆGER tilbyder vi akut tandlægehjælp i hele landet, når du har brug for det. Vi har åbent i de normale timer, men også i ydertimerne, hvor det ofte er helt umuligt at finde en tandlæge. Vi ved dog også gennem vores akutte erfaring, at efterspørgslen sommetider er så stor, at det kan være vanskeligt at hjælpe alle patienter med det samme.

  Selvom vi 9 ud af 10 gange kan give vores patienter en akut tandlægetid selv samme dag, som de kontakter os. Så kan det ske, at du skal vente en rum tid. Derfor har vi i dette blogpost samlet de bedste råd til dig der har tandpine således, at du kan klare dig på bedste vis indtil du kan komme til din akutte tandbehandling.

  Hvad hjælper mod tandpine? Smertestillende håndkøbsmedicin?

  Smertestillende håndkøbsmedicin vil i mange tilfælde hjælpe mod tandpine. Det vil dog kun holde dine smerter nede i en rum tid, hvorfor du bør huske på at det ikke er en behandling i sig selv og du derfor fortsat skal søge tandlæge. Men indtil du kan komme til tandlægen vil smertestillende medicin være et godt hjælpemiddel mod tandpine.

  Den bedste kombination af smertestillende mod tandpine er Panodil (Pamol) og Ibuprofen (Ipren). Vi anbefaler at du tager 3x tabletter af 200 mg af Ibuprofen sammen med 1-2 tabletter 500 mg Panodil. Ved at kombinere disse to typer af smertestillende piller, opnås en forstærket virkning (synergistisk effekt). Ved behov kan denne dosis tages op til 3 gange dagligt. Dette er den absolut maksimale dosis og bør kun tages ved stærke smerter og i ganske få døgn. Vi anbefaler desuden altid, at du kontakter din lokale tandlæge eller os som din foretrukne akut tandlæge ved den mindste tvivl omkring tandpine råd eller smertestillende. Vi råder og vejleder dig gerne i din specifikke tandsituation.

  Smertestillende håndkøbsmedicin er ikke behandling i sig selv!

  Piller mod tandpine behandler ikke årsagen til tandpinen. Du må derfor huske på, at selvom smertestillende medicin kan være med til at dulme dine tandsmerter, så vil kilden til smerterne stort set altid kræve en eller anden form for tandlægebehandling. Derfor anbefaler vi også, at du kontakter os og får en tid til behandling hurtigst muligt. Vidste du at vi har tandlægeklinikker i hele landet, som tilbyder akut tandlægehjælp?

  Skulle din tandpine gå over inden du når at komme til tandlæge, skal du under alle omstændigheder bede din tandlæge kigge på dit akutte problem. Du kan være helt sikker på, at tandpinen kommer igen, hvis ikke der gøres noget ved årsagen. Husk på at smerterne er din munds måde at fortælle dig, at noget er galt.

  Hvad hjælper mod tandpine? Læs de fem bedste råd mod tandpine

  Efter at have læst dette blogindlæg bør du ikke være i tvivl om, at det bedste råd mod tandpine er at blive behandlet hos en professionel tandlæge. Når det er sagt, så kan mange af ovenstående råd også være hjælpe mens smerterne står på. De kan i hvert fald hjælpe til, at du kan holde ud at være til mens du venter på tandlægehjælp. Nedenfor har vi oplistet nogle af de bedste tandpine råd:

  • Oprethold en god og forebyggende tandpleje. Dette indebærer tandbørstning to gange dagligt samt benyt tandtråd eller anden form for supplement
  • Benyt en fluorholdig tandpasta
  • Hold smerterne nede ved smertestillende håndkøbsmedicin i den anbefalet dosis. Til voksne anbefales en kombination af Panodil og Ipren
  • Ved rødme og hævelse af tandkødet skyl munden to gange dagligt med klorhexidin
  • Kontakt din lokale tandlæge eller akut tandlægen for professionel tandlægebehandling

  Sidder du med et spørgsmål til ovenstående blogindlæg eller til din specifikke tandsituation, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vores største interesse er at hjælpe akutte patienter med deres tandgener.

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram