Tandbro

  Hvad er en tandbro?

  En tandbro er en erstatning af én eller flere manglende tænder. Med en tandbro får du en tand eller en række af tænder, som har et flot og meget naturligt udseende. Der er dog grænser for, hvor mange tænder en bro kan erstatte. Dette vil tandlægen vurdere ud fra din specifikke situation. En lang bro kræver flere naturlige tænder til at bære den. En bro er afhængig af at kunne blive cementeret fast på de omkringliggende tænder. Men det betyder samtidig at broen hurtigt vil komme til at føles som dine egne tænder. Mistede tænder altså erstattes af en bro.

  Broer kan fremstilles i tre forskellige materialer:

  • Guld
  • Metalkeramik
  • Porcelæn

  Broer fremstilles stort set på samme måde som kroner.

  Tandbro pris - tandbro priser?

  Prisen på behandlingen varierer og afhænger af sværhedsgraden. Desuden har det betydning om du skal have ét tandimplantat eller broen skal erstatte op til flere manglende tænder. Uanset hvad du har brug for, kan vi med sikkerhed imødekomme dine ønsker og behov. Flere af vores akut tandlæger er blandt billige tandlæger, trods deres høje kvalitet og faglighed. Desuden tilbyder flere studierabat, tilskud samt finansiering af din tandlægeregning. Kontakt din akut tandlæge nær dig og find ud hvad dine muligheder er. Vi vil altid være dig behjælpelige på klinikken.

  Efter behandlingen

  Under behandlingen er du lokalbedøvet. Dette medfører at du efterfølgende ikke vil mærke noget. Tillige kan du godt opleve lidt følsomhed i et par dage, ligesom dit tandkød kan være en smule ømt. Når broen er cementeret fast, kan dine tænder i de efterfølgende dage være ekstra følsomme over for varme mad- og drikkeindtag. Det er af stor vigtighed at du holder dine nye tænder rene efter behandlingen.

  Hvad er forskellen på en tandkrone og en tandbro?

  Det kan være vanskeligt at huske på, hvad forskellen på en tandkrone og en bro er, men ikke desto mindre er der en markant forskel på de to behandlinger. En tandkrone erstatter en del af en tand, hvorimod en bro erstatter én eller flere manglende tænder. Både tandkroner og tandbroer fremstilles med øje for at skabe et naturligt og diskret udseende.

  Hvor længe holder behandlingen?

  For at din bro kan holde længst muligt, er det nødvendigt, at du er meget omhyggelig med din mundhygiejne. Dette indebærer grundig rengøring i form af tandbørstning samt regelmæssige tandrensninger hos din tandlæge. Holder du dine tænder rene skaber du således et godt udgangspunkt for at forlænge tandbroens levetid. Holdbarheden er oftest lang, men det afhænger af en række faktorer. Først og fremmest har de omkringsiddende tænder betydning for broens levetid. Desto dårligere nabotændernes tilstand er, desto mere negativ en virkning vil dette have på tandbroens holdbarhed. Dernæst har det valget af materiale betydning for holdbarheden. Tandbroer fremstilles oftest af porcelæn, men det specifikke valg af type kan ligeledes have betydning for, hvor god en holdbarhed selve tandbroen har. Nogle typer af materialet vil være mere fordelagtige at bruge nogle steder i munden end andre. Dette kan din tandlæge hjælpe dig med at afgøre. Slutteligt er det også vigtigt at pointere, at resten af tandsættes sundhed har indvirkning på holdbarheden. Jo mere broen belastes, jo kortere tid vil den holde. Derfor er det af afgørende betydning, at alle tænder deles om den belastning, du udsætter dine tænder for.

  Generelt holder en tandbro mellem 15 og 25 år – alt afhængig af ovenstående faktorer.

  Fordele og ulemper ved behandlingen

  En tandbro som behandling har både fordele og ulemper. Det mest fordelagtige ved at få foretaget en tandbrobehandling er, at en tandbro kan laves med et naturlig udseende. Dette betyder at den eller de erstattede tænder passer naturligt til dit tandsæt. Desuden bevares den gode tyggefunktion, når du får lavet en bro, og dette fungerer som en almindelig tand. En yderligere fordel ved tandbrobehandling er, at en tandbro kan holde helt op til 25 år afhængig af, hvor god du er til at passe på samt vedligeholde den.

  En ulempe ved behandlingen er, at tandbroens levetid i høj grad afhænger af nabotændernes tilstand. Med dette menes at det er således nødvendigt, at disse er velfungerende og ikke mindst sunde, hvis broen skal holde i mange år. Det er nabotænderne som udgør basen for selve broen. En ulempe ved tandbrobehandling er desuden, at forinden en tandbro kan etableres i munden, er det nødvendigt at fjerne sund tandstruktur, således at der er plads til tandbroen.

  Løs tandbro?

  I sjældne tilfælde kan det ske at en bro kan gå løs, og så er det vigtigt at henvende sig til sin akut tandlæge med det samme. Hvis der ikke gøres noget i tide kan der gå caries i tanden eller de brobærende tænder. Kontakt din akut tandlæge nær dig i dag og hør hvordan du kan blive hjulpet!

  Kontakt din akut tandlæge i dag!

  Har du problemer med din tandbro? Hos AKUT TANDLÆGER har vi en bred erfaring inden for behandling af broer. Har du akut brug for hjælp er vi således behjælpelige. Du er også altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning samt tidsbestilling. Vi er altid klar til at afhjælpe dig med dine akutte tandproblemer.

  Behandlinger

  Vi kan hjælpe dig med dine akut opståede problemer, eksempelvis med disse behandlinger.
  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram