Tabt fyldning i tand

  Har du tabt en fyldning i en tand? Hvis du har tabt en fyldning anbefaler vi hos AKUT TANDLÆGER at du søger tandlæge hurtigst muligt. Når du har tabt en fyldning bliver tandens nerve i de fleste tilfælde irriteret af at tanden står åben, hvilket resulterer i at hullet (caries) i tanden nemt bliver større da det åbne område er svært at holde rent. Har du tabt noget af en fyldning, bør du altså blive tilset hurtigst muligt - også selvom du ikke oplever smerter af uudholdelig karakter.

  En fyldning er en erstatning for manglende eller tabt tandsubstans. Når caries er konstateret, vil den ødelagte del af tanden tit og ofte kunne bores væk for herefter at blive erstattet af en fyldning. Fyldninger bruges altså i de fleste tilfælde til at behandle caries. Skulle det ske at du uheldigvis taber en fyldning, bør du således kontakte akuttandlægen nær dig.

  Fyldninger i forskellige materialer

  Behovet for en fyldning opstår når du har noget tabt tandsubstans, som skal erstattes eller fjernes helt grundet caries. En fyldning er således den foretrukne behandling, hvis du skal have behandlet et hul i en tand. Desuden kan behovet for en fyldning opstå, hvis du har knækket en tand eller har en misfarvet tand.

  Førhen har sølvfyldninger (plomber) været den mest anvendte materialeform. I dag fortrækkes plastfyldninger af mange fordelagtige grunde. Først og fremmest giver en plastfyldning behandlingsresultater af meget høj kvalitet og holdbarhed. Plast er et funktionelt materiale, hvorfor det passer godt og helt naturligt ind i tandsættet. Desuden har en plastfyldning en høj slidstyrke. Endvidere har plastmaterialet den kosmetiske fordel, at farven passer godt ind i almindelige tænders nuancer. Såfremdeles sikres det ved brugen af plast, at der opnås et naturligt udseende på fyldningen. Selvom plast er den mest anvendte matieraleform, når tandlægen skal lave en fyldning, så findes der en række forskellige typer af fyldninger:

  • Plastfyldninger
  • Porcelænsfyldninger
  • Metalkeramiske fyldninger
  • Guldfyldninger
  • Amalgamfyldninger (sølvfyldninger)

  De vigtigste råd, hvis du har mistet en tandfyldning

  Hvis du har mistet en tandfyldning, kan du lægge et stykke sukkerfri tyggegummi i hullet, hvor den pågældende fyldning har siddet. Dette vil være med til at beskytte området i den tid, hvor du venter på at blive tilset af tandlægen. Hvis du har mistet en tandfyldning kan du desuden følge nedenstående råd:

  • Undgå at tygge med den skadede tand
  • Hold tanden ren med tandbørste og tandtråd
  • Søg tandlægehjælp så hurtigt som muligt

  Lad akut tandlægen hjælpe dig!

  Har du tabt en fyldning i en tand uden for din egen tandlæges åbningstider? Så frygt ej - akut tandlægen er dig således behjælpelig! Hvis du har tabt en fyldning, er en ny plastfyldning en fordelagtig løsning. Hos AKUT TANDLÆGER har vi stor erfaring med at udføre plastfyldninger af bedste kvalitet. Du får kun flotte, hvide fyldninger som passer perfekt til dit tandsæt. Du behøver derfor ikke være nervøs for at få en fyldning, som tydeligt kan ses i munden. Dette vil aldrig være tilfældet hos os. Vi opbygger en plastfyldning i flere lag med forskellige typer plast, så emaljen på dine tænder bliver erstattet af et holdbart materiale med et naturligt udseende.

  Med en tandfyldning i plast får du et rigtigt flot resultat og en god holdbarhed. Materialet er af høj kvalitet, og vi laver din tandfyldning professionelt og skånsomt. Hos akuttandlægen nær dig vil vi undersøge dine tænder og derefter vurdere, hvilken løsning som er den rette for dig. Vi vurderer altid behovet i den enkelte situation, så du får den fyldning, der er nødvendig for dig i din specifikke tandsituation. Det er vigtigt, at dit hul i tanden bliver fyldt ud, så du kan opretholde en normal tyggefunktion, og tanden ikke knækker yderligere. Fyldningen skal også være flot og naturlig, så den ikke er til at se.

  Har du tabt en fyldning så kontakt akuttandlægen i dag. På den måde kan du igen tygge og spise helt normalt uden gener! Vi er dig således altid behjælpelige uagtet dag og tidspunkt.

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram