Hævet kind betændelse

  Hævet kind betændelse? Følgende blogindlæg har til formål at besvare, hvad hævet kind betændelse skyldes. Desuden bør du vide med sikkerhed, hvad du skal gøre, hvis din kind føles hævet eller betændt. Dette har du forhåbentlig klarhed over efter at have læst dette blogindlæg.

  Årsager til hævet kind betændelse:

  Der kan være flere årsager til hævet kind betændelse. Nedenfor er de hyppigste årsager opridset:

  • Fjernelse af en tand
  • Tandbyld
  • Mundbetændelse
  • Rodbetændelse
  • Tandkødsbetændelse
  • Indkilet (blokeret) visdomstand
  • Sjögrens syndrom

  Hvad skyldes betændelse i kinden?

  Fjernelse af en tand: Det er helt almindeligt, at kind og tandkød hæver, når du har fået fjernet en tand. Kolde omslag kan formindske hævelsen. Du skal dog være opmærksom på at denne hævelse og ømhed kun skal være forbigående og derved være væk igen i løbet af 3-4 dage. Er dette ikke tilfældet bør du kontakte tandlægen.

  Tandbyld: En tandbyld opstår i dødt væv, hvor der er bakterier til stede. Bakterierne lever af det døde væv og danner betændelse. Er der ikke frit afløb for betændelsen, hober den sig op i vævet og bliver til en byld. En tandbyld kan forårsage hævet kind og derudover betændelse. Hvis en tandbyld ikke bliver behandlet korrekt og i tide, kan betændelsen sprede sig med blodet. Betændelsen kan i så fald sætte sig i lunger, hjerte eller hjerne, og være årsag til en livstruende tilstand.

  Mundbetændelse: Infektioner i mundhulen opstår ofte, hvis der går betændelse i en tandnerve eller hvis en rodbehandling ikke er lykkedes som den burde. Et af de væsentligste symptomer på mundbetændelse er hævelse i kinden eller omkring tænderne. Nogle gange finder betændelsen selv en vej ud og hævelsen og smerten aftager dermed, men problemet er først løst når årsagen er behandlet. Man skal tage det meget alvorligt, hvis der er betændelse i mundhulen, da der nogle gange er risiko for blodforgiftning.

  Rodbetændelse: Tandrodsbetændelse er betændelse omkring roden af en tand. Breder betændelsen sig til den knogle, som tanden sidder fast i, opstår der en rodbetændelse. Symptomerne på en rodbetændelse kan således være hævet kind betændelse.

  Tandkødsbetændelse: Ondt i tandkødet? Betændelse i tandkødet er normalt en reaktion på bakterier, som sidder i madrester på tænderne. Hvis belægningerne ikke fjernes ved den daglige mundhygiejne, kan der opstå hævet kind betændelse.

  Blokeret visdomstand: Med en eller flere blokerede visdomstænder kan det i nogle tilfælde føre til hævet kind betændelse, skade på tilgrænsende tænder eller betændelse i tandkødet.

  Sjögrens syndrom: Sjögrens syndrom er en kronisk betændelse, som påvirker kroppens kirtler. Dette er særligt spytkirtlerne. Hævet kind betændelse kan i få tilfælde være et tegn på sjögrens syndrom.

  Hævet kind tandpine

  At kinden hæver op af en af ovenstående årsager er et meget almindeligt problem. Årsagerne kan være forskellige, men betændelse i kinden er altid et tegn på, at der er brug for ekstra opmærksomhed til dine tænder. Det er vigtigt at du husker på, at der er en grund til hævet kind betændelse.

  Hvis du er øm, hævet eller rød i det pågældende område er det vigtigt, du opsøger din tandlæge, så du kan finde ud af, hvad den bagvedliggende årsag i dit tilfælde er. Dermed forebygger du, at problemet bliver værre og du slipper således også for yderligere ømhed og smerte. En hævet kind kan ofte være fyldt med generende tandsmerter og tandpine. Af denne grund bør du vide at du altid kan få en tid i ydertimerne samt i weekenden hos akut tandlægen nær dig.

  Lad akut tandlægen hjælpe dig!

  Hvis du oplever at have hævet kind betændelse er det afgørende, at du ved at du kan blive afhjulpet dine smerter med en tid hos akuttandlægen. Uagtet om du bor i Odense, Aalborg, Århus eller København så har vi en akut tandlægeklinik i nærheden af dig. Med en akut tid hos AKUT TANDLÆGER betaler du ikke tårnhøje tillægsgebyrer, blot fordi der er tale om et akut tandlægebehov. Det synes vi kun er fair. Vi tillægger således kun behandlingen et fast lavt gebyr.

  Hvis du oplever problemer med hævet kind betændelse er du meget velkommen til at kontakte os. I fællesskab kan vi finde en behandlingstid. Hvis du blot ønsker råd og vejledning kan vi også imødekomme dette. Vi deler meget gerne ud af vores erfaring for at afhjælpe dig dine akutte tandproblemer.

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram