Hvad koster det at få ordnet en tandbyld

  Hvad koster det at få ordnet en tandbyld, hvad forårsager komplikationen, hvilke symptomer bør jeg være opmærksom på og hvad kan jeg som patient selv gøre. Det og meget mere svarer vi dig på i nedenstående blogpost, hvor emnet er tandbyld. Vi er helt klar over, at prisen har afgørende betydning for langt de fleste patienter. I de fleste tilfælde er det dog sådan, at prisen afhænger af din specifikke tandsituation. Når det er sagt så bør du vide, at vi blot tillægger din behandling et beskedent akut-gebyr, hvorfor vi er en langt billigere løsning end eksempelvis den offentlige tandlægevagt. Vi synes ikke det skal koste dig det dobbelte, blot fordi der er tale om et akutopstået tandproblem. Skal vi være din foretrukne akut tandlæge?

  En tandbyld kan sagtens give anledning til akut tandpine. Dette fordi der er tale om en betændelse omkring tænder eller tandkødslommer, hvilket ofte medfører stor smerte. Er dette tilfældet er det vigtigt, at du ved hvad du skal gøre i din pågældende situation. Det kan du blive meget klogere på nedenfor. Sidder du tilbage med yderligere spørgsmål, som du mangler afklaring på, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi deler gerne ud af vores lange erfaring og hjælper dig i henhold til din specifikke tandsituation.

  Hvad er en tandbyld?

  En tandbyld, på fagsprog kaldet en abscres, er en ansamling af betændelse. Betændelsen opstår omkring tænder, tandkødslommer eller omkring rodspidsen på en tand. En tandbyld er en infektion af bakterier, som over tid vil vokse sig større, hvis den vel og mærke ikke behandles. Det er også derfor du med stor sandsynlighed vil opleve en tandbyld, som en smertefuld affære. Smerterne tiltager i takt med at vævet i munden begynder at spænde til omkring hævelsen. Bliver du ikke behandlet i tide, vil vævet ikke kunne holde trykket tilbage til sidst, hvorfor der vil gå hul på bylden. Går der hul på bylden vil betændelsen løbe fra og efterfølgende vil smerterne forsvinde. Smerterne erstattes i stedet af en ømhed i og omkring det pågældende område, hvilket er helt normalt.

  Det er yderst vigtigt at finde frem til byldens bagvedliggende årsag og efterfølgende få fjernet bylden. Fjernes årsagen ikke, kan du risikere at tandbylden kommer igen eller, at der opstår yderligere komplikationer. Hvis du har mod på det kan du selv prikke hul på din tandbyld med en steriliseret nål eller lignende. Du bør dog være opmærksom på, at dette ikke er behandling i sig selv, hvorfor det fortsat anbefales at du bliver tilset af en professionel tandlæge hurtigst muligt.

  Hvorfor opstår en byld i munden?

  En tandbyld opstår, hvis der trænger bakterier ind til tandens nerve. Dette er den korte forklaring på, hvorfor en byld opstår i munden. En længere og mere dybdegående forklaring er, at dine tænders to lag: emalje (yderst) og dentin (inderst) er omgivet af nerver. Det er disse tandnerver, der holder dine tænder i live. Kommer der således bakterier ind til tændernes nerver kan du risikere, at der opstår en tandbyld. En tandbyld opstår i dødt væv, hvor der samtidig er bakterier til stede. Bakterierne lever af tandens døde væv og danner heraf betændelse. Du kan have knækket noget af din tand, eller have et dybt hul i tanden, som kan forårsage at bakterierne kan trænge ind til tandens nerve. Der kan også være en hel tredje årsag til den opståede tandbyld:

  • Tænder, som er på vej frem i munden, men hvor det normale frembrud forhindres. Eksempelvis en visdomstand.
  • Parodontose, hvor noget af tandens væv er dødt.
  • Rodbetændelse, hvor tandnerven er død.

  Hvis du har den mindste mistanke om en tandbyld, så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar til at afhjælpe dig din tandkomplikation. Vi har akutte tandlægeklinikker i hele landet, hvorfor du kan vide dig sikker på at få den rette og nødvendige hjælp, når du har brug for det. Vi hjælper mange akutte patienter hver eneste dag, skal vi også hjælpe dig?

  Hvad koster det at få ordnet en tandbyld?

  Hos AKUT TANDLÆGER tillægger vi blot din behandling et beskedent akut-gebyr. Derfor kan vi med stolthed sige, at vi tilbyder lave tandlægepriser - akut behov eller ej. Det synes vi kun er fair! Med det in mente så er det næsten umuligt at give en pris på din behandling, før vi har set dig til en konsultation. Hvis der er tale om en tandbyld afhænger prisen blandt andet af den bagvedliggende årsag til byldens fremkomst. En tandbyld kan som læst oven for være forårsaget af flere forskellige faktorer og derfor bliver prisen beregnet ud fra din specifikke tandsituation.

  Behandlingen vil derfor altid afhænge af byldens årsag. En tandbyld kan være forårsaget af paradentose, som ikke er blevet fjernet i tide. I de fleste tilfælde laver tandlægen en akut oplukning for at vurdere, hvilken behandling som vil være mest fordelagtig. I de fleste tilfælde vil tandlægen foretage en rodbehandling. Hvis du er medlem af sygeforsikringen Danmark kan du få penge tilbage efter endt behandling.

  Hos AKUT TANDLÆGER kender du altid til prisen på din behandling. Vi vil gerne levere en ærlig og samvittighedsfuld behandling, hvorfor du altid får et behandlingsoverslag, hvor den pågældende behandling og pris fremgår. Vi synes ikke det skal være en overraskelse hvad tingene koster. Og med kendskab til pris og den anbefalede procedure bliver det helt op til dig som patient at beslutte, hvorvidt du ønsker at takke ja til behandlingen.

  Hvordan foregår behandlingen?

  Behandlingen foregår først og fremmest ved at akut tandlægen vurderer ved en konsultation, hvorvidt der er tale om en tandbyld eller anden form for tandkomplikation. Er der tale om en tandbyld behandles denne i første omgang ved, at tandlægen prikker hul på bylden for at skabe frit afløb for betændelsen. Når betændelsen løber fra suger tandlægen alt det betændte væk. Dette gøres for undgå at betændelsen spreder sig.

  Når du har fået en byld, drejer det sig om hurtigst muligt at få betændelsen ud. Når der prikkes hul på bylden vil smerterne efterfølgende lindres. Behandlingen vil altid afgøres af, hvad der forårsager udviklingen af den pågældende tandbyld, samt hvor den er lokaliseret i munden.

  Har du mistanke om en tandbyld, så kontakt os hurtigst muligt. Vidste du, at vi tilbyder akutte tandlægetider i weekenden? Lad os hjælpe dig med dit tandproblem.

  Hvilke symptomer bør jeg være opmærksom på?

  Der kan være flere tegn på at du har en tandbyld, som skal behandles. Nedenfor er de hyppigste symptomer opridset:

  • Rødme
  • Hævelse
  • Feber
  • Ømhed ved synkning
  • Dunkende smerter

  Er der noget jeg selv kan gøre?

  Svaret er ja. Der er i hvert fald en række ting du selv kan gøre for at undgå at få en tandbyld. Som sagt er caries en af de hyppigste årsager til tandbylder. Derfor kan du ved hjælp af en sund og forebyggende tandpleje forsøge at undgå tandbylder. For at have en forebyggende tandpleje er dit tandbørste valg, børstemetode samt supplement i form af tandtråd afgørende faktorer. Derudover er det vigtigt, at du går regelmæssigt til tandlægen og får tjekket dine tænders sundhed samt bliver behandlet for eventuelle påbegyndende tandkomplikationer. I langt de fleste tilfælde vil din tandlæge eller tandpleje kunne stoppe mulige komplikationer inden de når at udvikle sig.

  Skulle det alligevel være hændt, at noget akut er opstået så tøv ikke med at kontakte os som akut tandlæge omgående. Husk, at jo før det opdages, jo større mulighed er der for både at spare penge og tid i tandlægestolen. Vi håber på at være din foretrukne løsning, hvis der er tale om et akut tandproblem.

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram