q Tandsmerter - Lad akuttandlægen hjælpe dig med tandsmerterne i dag

  Tandsmerter

  Tandsmerter kan skyldes mange forskellige tandsygdomme. Oftest opstår tandsmerter når en tands nerverod er irriteret. Manglende frembrud af visdomstænder samt betændelse i tænder eller det omkringliggende tandkød er også to hyppige årsager til tandsmerter. Huller, skader eller tab af én eller flere tænder er også nogle af de mest almindelige årsager til tandsmerter eller tandpine. Hvis du oplever at have tandsmerter, anbefaler vi at du hurtigst muligt kontakter din lokale akut tandlæge og får en tid til en smertelindrende behandling. Vi ved naturligvis at tandsmerter er nogen af de værste smerter vi mennesker kan udsættes for. Derfor anbefaler vi også at du får akuthjælp omgående. Du kan være helt sikker på at dine smerter først vil forsvinde, når du har fået akut tandlægehjælp. Har du brug for specifik råd og vejledning til dine tandsmerter er du også altid meget velkommen til at tage kontakt til os.

  Tandsmerter i rodbehandlet tand

  Flere oplever at have tandpine eller tandsmerte i forlængelse af en rodbehandlet tand. Oplever du smerter er der dog ingen grund til at være nervøs. Det er nemlig meget normalt, at man oplever smerter eller ubehag i de første par dage efter en rodbehandling, da tanden ikke er skabt til at blive behandlet på den måde. Alligevel skal du være opmærksom på, at hvis du har smerter i længere tid, kan noget tyde på, at rodbehandlingen ikke har virket, som den burde. I sådanne tilfælde skal du kontakte din akut tandlæge og få en tid hurtigst muligt. Symptomerne for tandsmerter kan være dunken og tryk under tanden, hvilket ofte vil opleves værre om aftenen. Det er vigtigt altid at komme huller til livs hurtigst muligt, og derfor bør du altid kontakte din tandlæge, hvis du har smerter i din tand.

  Tandsmerter i visdomstænder - Tandsmerter efter tandudtrækning

  Visdomstænderne bryder som regel frem hos unge mennesker i 20-årsalderen. Ofte er der ikke plads til visdomstænderne og der opstår derved smerter og ømhed i tanden eller i det omkringliggende tandkød, når tænderne forsøger at bryde frem. Desuden går der let betændelse i en visdomstand, der ikke kan komme frem. Nogle af tegnene på, at der er gået i betændelse i en visdomstand, er dårlig ånde og dårlig smag i munden. Ved meget alvorlig betændelse øges smerterne og der kommer en hævelse, der kan blive så stor at den kan ses uden på. Er dette tilfældet er hævelsen et tegn på en opstået tandbyld.

  Ved tandudtrækning af en ”almindelig” tand eller visdomstand kan du opleve tandsmerter. De første timer efter en tandudtrækning er din mund og sår bedøvet. Derfor vil det ikke gøre ondt og du vil ikke kunne mærke nogle smerter. Når bedøvelsen er væk, kan der dog opstå ømhed og lettere smerter. Dette er helt normalt. Tag derfor et par smertestillende tabletter, inden bedøvelsen holder op. Har din akut tandlæge udleveret medicin, skal disse anvisninger følges. I visse tilfælde er det nødvendigt med receptpligtig smertestillende medicin eller anden smertelindrende behandling. Der kan også efterfølgende være brug for en nærmere undersøgelse af såret. Oplever du smerter efter en tandudtrækning, så tøv ikke med at kontakte os. Vi vil altid være dig behjælpelig!

  Ulidelig tandsmerte - Få akut tandlægehjælp i dag!

  Tandsmerte kan være helt uudholdeligt. Det er vi naturligvis klar over hos AKUT TANDLÆGER, hvorfor vi tilbyder akut tandlægehjælp til dig, der har smerte i en eller flere tænder. Vidste du, at vi har akutte tandlægeklinikker i hele landet? Har du ulidelig tandsmerte, som ikke kan vente på behandling til din egen tandlæge åbner igen, kan du benytte os som din foretrukne akut tandlæge. Det er vigtigt, at du husker på at tandsmerte er din munds måde at fortælle dig, at noget er galt. Derfor bør du heller aldrig ignorere smerterne. Har du akut tandpine, så tøv ikke med at kontakte os. Skulle tandpinen nå at gå over inden du når at komme til tandlæge, skal du under alle omstændigheder bede din tandlæge kigge på tanden - du kan være helt sikker på, at tandpinen kommer igen, hvis ikke der gøres noget ved årsagen. Vi hjælper mange akutte patienter hver eneste dag, skal vi også hjælpe dig?

  Hyppige årsager til tand smerter

  Der kan være rigtig mange grunde til, at man oplever smerter i tænderne. Læs de hyppigste årsager nedenfor:

  • Tandkødsbetændelse
  • Caries i tænderne
  • Manglende frembrud af visdomstænder
  • Følsomme tandhalse
  • Tandrodsbetændelse

  Tandsmerter medicin

  Når man begynder at få ondt i en tand, er det af stor vigtighed at man opsøger sin tandlæge hurtigst muligt. Der er nemlig ikke noget mere irriterende end at gå rundt med en øm tand. Tandsmerter kan føles forfærdeligt og det kan af denne grund være nødvendigt at indtage smertestillende medicin. Smertestillende mod tandpine tager sjældent meget intense tandsmerter, men de kan tage toppen af disse, indtil du har mulighed for at få behandling. Almindelig håndkøbsmedicin kan anvendes i forbindelse med smerter i tænderne, men sørg altid for at læse indlægssedlen og dermed overholde den anbefalede dagsdosis. Du er altid meget velkommen til at kontakte din akut tandlæge for tidsbestilling, men også blot hvis du ønsker råd og vejledning til din specifikke tandsituation.

  Tandsmerter om natten – Kontakt din akut tandlæge

  Det er stort set umuligt som ikke-fagperson at finde frem til, hvorfor man har smerter i tænderne. Ved at kontakte din akut tandlæge lige så snart du oplever tandsmerter, kan du slippe for mange smerter. Har du brug for en akut tid til lindring af dine smerter er vi således altid behjælpelige! Selv hvis uheldet er ude om natten, skal du vide at vi er klar til at hjælpe dig.

  Vi hjælper mange akutte patienter hver eneste dag - skal vi også hjælpe dig?

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram