Visdomstand på vej op

  Er din visdomstand på vej op? Du kan ofte opleve at have tandsmerter i eller omkring dine visdomstænder. Dette er helt normalt. Det er desuden en lignende smerte du kan mærke, når en eller flere af dine visdomstænder er på vej op. Vejen op kan være lang og hård for den pågældende tand og dette kan også tydeligt mærkes i munden. Ofte sker frembruddet i små etaper. Derfor kan du også risikere, at smerterne varer ved i længere tid. Når tanden først får hul på tandkødet kan du opleve, at tandkødet hæver op og bliver rødt, hvilket er ganske normalt. I nedenstående blogpost kan du blive meget klogere på dine visdomstænder og ikke mindst hvad du selv kan gøre og bør være opmærksom på.

  Er din visdomstand på vej op og fremtvinger det mange smerter med sig, så tøv ikke med at kontakte os hos AKUT TANDLÆGER. Vi sidder klar til at hjælpe dig med at finde en tandlæge i dit område, som kan hjælpe dig af med dine tand smerter hurtigst muligt. Vi hjælper patienter i hele landet hver eneste dag, skal vi også hjælpe dig?

  Visdomstænder og tandpine

  Det er meget forskelligt og ikke mindst individuelt om du oplever tandsmerter i forbindelse med dine visdomstænders frembrud. Hos nogle mennesker vokser tænderne fint frem af sig selv uden, at det er forbundet med nogen form for problematikker eller smerter. I andre tilfælde vokser visdomstænderne slet ikke ud. Dette er også ganske normalt og derfor ikke noget du behøver gøre noget ved. Så længe din tandlæge har vurderet, at tænderne ikke er til gene eller skade for dit resterende tandsæt. Viser det sig i modsætning til de andre tilfælde, at du er en af de uheldige, der oplever at have tandpine i forbindelse med dine visdomstænder, så anbefaler vi at du kontakter os hurtigst muligt. Har du tandpine, så ved du med sikkerhed også, at det gør frygteligt ondt og at smerterne kan være uudholdelige. Den rette tandpinehjælp er således afgørende for at lindre dine tandpinesymptomer. Vi hjælper dig gerne med dine visdomstænder eller andre former for tandgener.

  Hvad skyldes smerterne i min visdomstand?

  Smerter i eller omkring frembrud af dine visdomstænder sker i takt med at tænderne skal bryde igennem dit tandkød. Som skrevet tidligere kan visdomstandens vej op hos nogle være meget lang og hård. Dette er også årsagen til at smerterne i nogle tilfælde føles værre og længere varige. Når det lykkes for din visdomstand at komme ud gennem tandkødet er det desværre en normalitet, at bakterier og madrester kan trænge ind under tandkødet. Sker dette vil du også kunne opleve stor smerte og gene i tænder og mundregion.

  Dine tandsmerter er din munds måde at fortælle dig, at noget er galt. Derfor bør du heller aldrig tvivle på om du bør reagere på dine smerter. Det bør du! Og gerne hurtigst muligt. Bliver du ikke behandlet i tide kan du være sikker på, at dit pågældende tandproblem i mellemtiden vokser sig større, hvorfor det tit ender med at blive en større tandkomplikation end først antaget. Vi anbefaler således heller, at du kontakter os eller din egen tandlæge en gang for meget end en gang for lidt.

  Visdomstand på vej op - Skal min visdomstand fjernes?

  Der kan flere årsager til, at din visdomstand skal fjernes. Hvis din tand ikke vender som den skal, så kan det give problemer med, at den kan komme op på sin rette plads. Nogle gange sker det, at visdomstandens tyggeflade ikke vender opad, som den skal og det kan medvirke til udfordringer. I andre tilfælde er der slet ikke plads til dine visdomstænder, hvorfor den eneste rigtige løsning kan være at få tænderne fjernet.

  For at vurdere, hvorvidt din tand skal fjernes eller ej skal tandlægen tage et røntgenbillede. På røntgenbilledet kan tandlægen se, om din visdomstand bør fjernes. Har du haft gentagende problemer med smerter omkring din visdomstand og hævelse med gabebesvær, så kan det være tegn på, at den ikke sidder, som den skal og fjernelse kan være løsningen. Som erfaren akut tandlæge vurderer vi altid individuelt, hvilken behandlingsmetode, der vil være den bedste i dit tilfælde. Når det er sagt, så er det helt op til dig som patient at afgøre, hvorvidt du ønsker at takke ja til behandlingen. Vi laver et behandlingsoverslag, hvor både pris og procedure for den pågældende behandling fremgår. Således ved du altid hvad du skal have foretaget samt hvad det vil koste dig.

  Gode råd mod dine tandsmerter

  Hvis du har tandsmerter fordi en eller flere af dine visdomstænder er ved at bryde frem, er der flere ting du kan gøre for lindre dine smerter. Hvis dit tandkød omkring den pågældende visdomstand er hævet og ømt, så kan det hjælpe at skylle med din mund med klorhexidin mundskyl, som kan købes i håndkøb på dit lokale apotek. Det virker bakteriedræbende og modvirker betændelse i tandkødet omkring visdomstanden.

  Brug ikke klorhexidin i mere end én til max to uger ad gangen, da det kan påvirke bakteriebalancen i mundhulen, give smagsforstyrrelser og misfarvninger. Har du feber eller hævelse ned i halsen skal du kontakte din tandlæge hurtigst muligt. Du er også altid meget velkommen til at kontakte os for specifik råd og vejledning i henhold til din tandsituation.

  Visdomstand på vej op i weekenden - Akutte tandsmerter

  Hvis din visdomstand er på vej op i weekenden og dette volder ubehag og smerter med sig. Så tøv ikke med at kontakte os. Som din foretrukne akut tandlæge er vores største interesse at hjælpe dig med at blive smertelindret. Som nødtandlæge har vi også nødåbningstider. Det betyder, at vi tilbyder akutte tandlægetider i de tidsrum, hvor din egen tandlæge oftest holder lukket. Har du problemer med din visdomstand i weekenden, så hjælper vi dig gerne.

  Nu tænker du måske, at det bliver en dyr fornøjelse for dig, fordi der er tale om en akut tandbehandling. Men dette er faktisk slet ikke tilfældet. Tværtimod. Vi tilbyder samme billige priser på vores behandlinger som normalt. Vi tillægger udelukkende din behandling et lavt akut-gebyr. Hos AKUT TANDLÆGER leverer vi en ærlig og samvittighedsfuld tandbehandling - hver gang.

  Efter fjernelse af visdomstænder - Det bør du være opmærksom på

  Er din visdomstand fjernet uden problemer, er det ikke anderledes end ved fjernelse af en hvilken som helst anden tand. Det anbefales, at du holder dig i ro og ikke får pulsen op. Det samme gælder varme drikke. Disse skal du undgå, da de kan sætte en blødning i gang. Er din visdomstand opereret ud, skal du følge din tandlæges anvisninger.

  Er du blevet syet, skal du have fjernet trådene efter ca. 10 dage. Får du stærke smerter i kæben, feber eller hævelse ned i halsen, skal du kontakte din tandlæge. Har du den mindste tvivl eller spørgsmål omkring dine visdomstænder, så kontakt os gerne i dag! Vores største interesse er at hjælpe dig med dit akutte tandproblem!

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram