Knækket tand pris

  Knækket tand pris? Det kan være meget svært at give en nøjagtig pris på, hvad det vil koste, hvis du har knækket en tand. Prisen udregnes efter hvor slem skaden er samt hvilken tand, der er tale om. Alligevel vil vi gerne give dig et prisskøn i nedenstående blogpost, således at du ved nogenlunde hvad det vil koste at få repareret en knækket tand hos din lokale akut tandlæge. Samtidig kan du læse mere om hvordan behandlingen foregår og hvorledes du kan forebygge at dine tænder knækker.

  Hvad koster det at få lavet en knækket tand?

  Som skrevet ovenfor kan der være stor prisforskel på behandlingen af en knækket tand. Man kan knække sine tænder på forskellige måder, og det har også betydning hvilken tand der knækker. Derfor kan vi også først give et konkret prisoverslag, når vi har set dine tænder.

  Hos AKUT TANDLÆGER har vi stor erfaring med patienter, der har knækket en eller flere tænder. Uanset om du har slået en lille flig af din fortand, eller du har flækket en stor kindtand, skal du tilses af en tandlæge. Nedenfor kan du læse meget mere om de forskellige type tænder, som oftest knækker.

  Knækket kindtand

  Det er desværre meget almindeligt at en kindtand kan gå hen og knække eller flække. Dette kan enten skyldes, at din tand er tidligere rodbehandlet eller at du har et stort hul i den pågældende tand. Ved disse tilfælde har din kindtand nemt ved at knække. Derfor skal den svækkede tand hurtigst muligt behandles og beskyttes.

  Der er flere behandlingsmuligheder ved en knækket tand. Behandlingen afhænger af, hvor alvorlig tandfrakturen er. Ved en knækket kindtand vil en tandkrone oftest være den bedste behandling. Tandkronen skal således være tandens omsluttende restaurering.

  Knækket flig af tand

  Har du knækket en flig af din tand, er det ikke sikkert at den behøver behandling. Vi anbefaler dog altid at du kontakter din lokale eller akutte tandlæge, således at du kan få en professionel til at afgøre, hvorvidt tanden kræver behandling eller ej.

  Hvis din tand kræver behandling, vil det højst sandsynligt være i form af en slibning eller en lille plastfyldning. Fyldninger koster oftest et sted mellem 450 kr. og 1.500 kr. Det afhænger af hvilken tand, der er med at gøre.

  Knækket tand symptomer?

  I de fleste tilfælde er en knækket tand karakteriseret ved uudholdelig og meget generende smerte. I nogle få tilfælde kan du dog slet ikke mærke at din tand er knækket. Når en tand med en revne begynder at gøre ondt mærkes dette blandt andet, når du med den pågældende tand, tygger på noget hårdt. Dette kan eksempelvis være en lakrids, brødkerne, gulerod eller en karamel. Derudover så kan du ofte mærke smerter i den pågældende tand, hvis du indtager enten kold mad- eller drikke. Trods dét at du kan mærke smerter i munden, så kan det som ikke-fagperson være svært selv at udpege, hvilken tand det drejer sig om. Det er her at vi som din akut tandlæge kommer ind i billedet.

  Hvorfor knækker tænder?

  Selvom vi de seneste år er blevet gode til at passe på vores tænder med god tandpleje, så er det helt normalt at tænder bliver svagere efter mange års hårdt arbejde. Trods det, at tænder som udgangspunkt er stærke og kan holde til rigtig meget, så kan de alligevel bryde under af et træthedsbrud. Dette kan være en bagvedliggende årsag til, at en tand går hen og knækker helt. Det kan også være, at du har ubehandlet caries, som kan svække tanden i så stor forstand, at den til sidst knækker helt. Endvidere kan du være uheldig at falde eller være forårsaget af andre ting, som gør at din tand knækker. Uagtet hvilken årsag som måtte ligge bag, så er det vigtigt at du kontakter din tandlæge hurtigst muligt.

  Hvor vigtigt er det at blive behandlet, hvis jeg har en knækket tand?

  Det er meget vigtigt, at du får behandlet din knækket tand hurtigst muligt. Du skal huske på at smerterne er din munds måde at fortælle dig, at noget er galt. Derfor skal du også reagere på dine gener. Det er alt afgørende, at du bliver behandlet i tide. Bliver du ikke det, kan tandens nerve gå hen og tage skade. Hvis dette er tilfældet er det nødvendigt at rodbehandle din tand.

  Det er vigtigt at kontakte din tandlæge, hvis din tand viser sig at være knækket. Jo før du bliver tilset eller behandlet, desto større er chancen for at tandlægen kan gøre noget ved problemet inden det udvikler sig til et værre stadie. Har din egen tandlæge lukket, så tøv ikke med at kontakte os. Vi hjælper dig med at finde en kompetent akut tandlæge i dit nærområde. På den måde kan du blive behandlet hurtigst muligt.

  Hvordan foregår behandlingen?

  Det er meget individuelt alt efter din specifikke tandsituation, hvordan tandlægen vurderer at behandlingen af din knækket tand skal foregå.

  Hvilken løsning som passer bedst til dig og dine tænder vurderer akuttandlægen i samråd med dig som patient. Det er vigtigt, at du selv er en del af den behandling, som tandlægen skal foretage således at det foregår efter dine individuelle ønsker og behov. Vi ved at det ofte er når tingene går lidt for stærkt at det kan gå hen og blive ubehageligt. Dette skal du ikke frygte ved en behandling på en af vores klinikker. Vi tager os god tid til din behandling og lytter til dig som patient, også selvom der er tale om et akut tandproblem. Har du tandsmerter, så tøv ikke med at tage kontakt til os.

  Tandforsikring - Knækket tand pris

  Din ulykkesforsikring dækker tandskader, der er sket ved et ulykkestilfælde. Dette kan eksempelvis være ved knækkede eller flækkede tænder. Din ulykkesforsikring dækker dog ikke tyggeskader, hvis du for eksempel knækker en tand, mens du tygger på noget hårdt.

  Vi hjælper og vejleder dig gerne med din tandforsikring, hvis dette er ønsket.

  Knækket tand pris?

  Prisen på en flækket eller knækket tand kan variere meget. Prisen er afhængig af, hvilken tand det drejer sig om samt hvor stor en fyldning der er tale om. En stor fyldning i en kindtand med bedøvelse koster mellem 1.300 kr. – 1.800 kr. Heraf kan du få dækket mellem 138-300 kroner af beløbet, hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark. Således kan prisen variere en hel del alt efter hvilken tand det drejer sig om, tandens størrelse og antal flader, som skal behandles. En lille fyldning i en fortand uden bedøvelse koster mindre end 500 kr.

  Knækket tand i weekenden

  Som erfaren akut tandlæge ved vi at tandkomplikationer oftest sker på ubelejlige tidspunkter, herunder i weekenden. Oftest har din egen tandlægeklinik lukket, hvorfor du kan benytte dig af vores professionelle og gode service. Du skal således aldrig gå rundt med en knækket tand eller anden form for tandgene selvom det er weekend. Vi har lørdagsåbent, hvorfor vi kan hjælpe dig. Dette er helt uagtet af om du er patient hos os i forvejen. Vores udvidede åbningstider sikrer dig akut tandlægehjælp, når du har aller mest brug for det. Vi tillægger kun din behandling et fast lavt akut-gebyr. Du bør aldrig frygte at du kommer til at betale det dobbelte, hvis du benytter os som din foretrukne akut tandlæge. Det synes vi kun er fair!

  Du er desuden altid velkommen til at kontakte os, blot for råd og vejledning. Vi sidder klar til at dele ud af vores lange erfaring og viden inden for området.

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram