Smerter i tand og kæbe

  Smerter i tand og kæbe kan skyldes flere forskellige bagvedliggende årsager. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvor du bør være specielt opmærksom. Du kan endvidere blive klogere på, hvad der kan have udløst dine tandsmerter. Hvis du sidder med tandpine eller andre former for generende tandsmerter, så tøv ikke med at kontakte os. Vores fornemmeste opgave som din foretrukne akut tandlæge er at afhjælpe dig dine smerter. Det koster dig udelukkende et lavt gebyr at blive behandlet. Du vil således aldrig opleve tårnhøje gebyrer, hvis du benytter os som din foretrukne akut tandlæge. Du er naturligvis også altid meget velkommen til at kontakte os for specifik råd og vejledning i henhold til din akutte tandsituation. Dette er gratis.

  Tandpine bliver tit beskrevet som en af de mest ubehageligt smerter vi mennesker overhovedet kan udsættes for. Smerterne er ofte så altoverskyggende, at det kan være helt umuligt at koncentrere sig om andet end ens smerter. Derfor anbefaler vi også at du kontakter din egen eller os som din akut tandlæge. På den måde skal du ikke gå rundt med smerterne i længere tid end højest nødvendigt. Vores største interesse er at hjælpe dig med dit akutte tandproblem!

  Hvad skyldes mine smerter i tænder og kæbe?

  Med mindre du har været ude for et uheld eller har fået et voldsomt tandtraume, kan det være meget vanskeligt præcis at afgøre, hvad dine smerter i tænder og kæbe skyldes. Tandpine kan nemlig opstå som følge af adskillige faktorer. Huller i tænderne, tandbylder, revnede/flækkede tænder, søvnapnø, betændelsestilstande, cariesudbrud og voldsom plak kan alle være skyld i tænder- og kæbesmerter.

  En anden ting, som kan give anledning til smerter i tænderne er stress. Går du således rundt og føler dig stresset, så kan det have en sammenhæng med dine tand- og kæbesmerter. Måske undrer det dig så, hvordan det kan hænge sammen. Forklaringen er dog, at dine tænder og resten af din mundregion er en del af dig. Det betyder også, at hvis du har ekstra travlt og dermed føler dig stresset, så vil dette påvirke hele kroppen, også dine tænder. Uanset hvad dine smerter måtte skyldes, så er det først noget vi med sikkerhed kan sige efter en konsultation hos os.

  Tandpine - Hvad skal jeg gøre?

  Hvis du har tandpine er der kun en ting at gøre: kontakte din egen eller akutte tandlæge hurtigst muligt. Tandpine kan både føles som isninger, spontane jag eller en konstant smerte. Almindelige tegn på tandpine er blandt andet smerter når du spiser eller tygger sammen, og smerter når du drikker varme eller kolde væsker. Derudover kan tandpinen også ses som en hævelse af kæbe eller kind og blødninger eller betændelse fra tænder og tandkød. Hvis du har tandsmerter eller anden form for akut tandpine er du ikke i tvivl. Den form for smerter er noget af det værste vi mennesker kan udsættes for. Derfor er det også afgørende at du bliver afhjulpet smerterne hurtigst muligt. Det hjælper vi dig gerne med!

  Tandpine kan sagtens gå over af sig selv. Dette er ikke ensbetydende med, at årsagen til de såkaldte smerter er væk. Du kan være helt sikker på, at smerterne kommer igen, hvis årsagen ikke findes og behandles. Det er her vi kommer ind i billedet som akut tandlæge. Vi synes ikke du skal gå rundt med smerter i længere tid end højest nødvendigt. Derfor tilbyder vi også akut tandlægehjælp i de senere eftermiddags- og aftentimer og i weekenden, hvor din egen tandlæge holder lukket. Har du brug for specifik råd og vejledning i henhold til din tandsituation hjælper vi dig også gerne.

  Hvordan skal jeg reagere ved smerter i tand og kæbe?

  Hvordan du bør reagere på dine smerter afhænger helt af, hvor voldsomme de er. Vi anbefaler altid, at du opsøger tandlæge ved smerter i kæbe og tænder, men hvor hurtigt du skal gøre dette, afhænger som sagt af smertens omfang. Vi hjælper dig også gerne med gode råd og vejledning. Har du milde smerter kan du eksempelvis forsøge at fjerne madrester fra tænderne med tandtråd eller anden supplement. Du må også meget gerne skylle munden i vand og indtage smertestillende håndkøbsmedicin. Dette er dog kun elementer du kan benytte dig af i den rum tid, hvor du venter på at blive tilset og behandlet af tandlægen. Det er ikke i sig selv behandling nok. Oplever du voldsomme smerter, opfordrer vi til, at du kontakter os for akut tandbehandling, så vi hurtigst muligt kan tage hånd om problemet.

  Det vigtigste er, at du ikke ignorerer problemet, da tandpinen kan være symptom på langt mere alvorlige lidelser, der både er smertefulde og omkostningsfulde at behandle.

  Sådan forebygger du smerter i tand og kæbe

  Det er helt grundlæggende, at den forebyggende tandpleje, som består af tandbørstning, børstemetode og anden form for mundpleje har stor betydning for dine tænders sundhed. Således kan almindelig, regelmæssig tandpleje være med til at forebygge kæbesmerter og tandpine. Det anbefales, at du børster dine tænder to gange dagligt i minimum to minutter ad gangen. Dernæst er det vigtigt at supplere med tandtråd eller anden form for interdental- eller mellemrumsbørster. Dette skyldes at din tandbørste ikke kan nå ind alle steder mellem tænderne, hvorfor tandtråden er afgørende for din forebyggende tandpleje. Endvidere har det også betydning på hvilken måde du børster, samt hvilken tandbørste du benytter. I langt de fleste tilfælde vil en elektrisk tandbørste være det anbefalet tandbørstevalg. Dette skyldes, at den elektriske tandbørste laver alle bevægelserne for dig, hvorfor din børstemetode også bliver mere grundig og ensformig.

  Børster du tænder to gange om dagen, bruger tandtråd og besøger tandlægen til de halvårlige tjek, er du godt på vej mod en sund og smertefri mund- og kæbe. Har du spørgsmål til, hvordan du forebygger eller behandler smerter, er du altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

  Hvorfor skal jeg vælge AKUT TANDLÆGER som min løsning?

  Der er mange grunde til, at du bør vælge os som dine foretrukne løsning, hvis du har en akut tandkomplikation. Først og fremmest har vi tandlægeklinikker i hele landet. Dette sikrer dig en forholdsvis lokal løsning, når du har brug for akut tandlægehjælp. Derudover tillægger vi blot vores behandlinger et beskedent akut-gebyr. Du kommer således aldrig til at betale det dobbelte, som det ellers gør sig gældende ved andre akutte tilbud. Vores tandlægeklinikker er nøje udvalgt, hvorfor vi ved at alle vores tandlæger tilbyder behandlinger af højeste kvalitet. Vi udfører behandlingen efter vores patienters individuelle ønsker og behov. Derfor er vi også et trygt og oplagt valg, hvis du har tandsmerter.

  Vi synes ikke du skal sidde og vente unødigt i en af vores venteværelser. Derfor får du altid en fast behandlingstid og kommer aldrig til at vente på at komme til. I den tid, hvor du venter på at det er din tur råder og vejleder vi gerne. Kontakt os i dag og lad os i fællesskab finde ud af, hvad vi kan gøre for dig!

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram