Tandlægehjælp

  Tandlægehjælp er afgørende, hvis du har akut tandpine eller andre former for tandkomplikationer. På trods af, at vi mennesker er blevet gode til at opretholde en god og forebyggende tandpleje, så er det helt normalt at opleve tandgener på et eller andet tidspunkt i livet. Akutte tandsmerter kan ingen mennesker holde for. Derfor er det også vigtigt at kende til akut tandlægehjælp i nærheden.

  Nedenfor kan du blive meget klogere på, hvad du skal gøre for at få tandlægehjælp, om du kan få tilskud til din behandling samt hvad tandlægehjælp dækker over. Som erfaren akut tandlæge tilbyder vi tandlægehjælp i hele landet. Vi ved at tandpine oftest er karakteriseret, som værende en af de værste smerter vi mennesker kan udsættes for. Derfor er det også afgørende at få hjælp omgående. Har du brug for yderligere forklaring eller råd og vejledning til din specifikke tandsituation er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vores største interesse er at tilbyde dig tandlægehjælp, når du har brug for det.

  Akut tandlægehjælp

  Hos AKUT TANDLÆGER tilbyder vi akut tandlægehjælp til dig, der har tandpine eller andre former for tandkomplikationer. Tandsmerter er din munds måde at fortælle dig på, at noget er galt. Derfor bør du også reagere på kroppens smerter omgående. Tandgener er ikke anderledes end andre former for gener eller komplikationer. Du kan således være helt sikker på, at dit pågældende tandproblem vil vokse sig større, hvis ikke du reagerer omgående.

  Ofte ser vi, at vores patienter først reagerer, når smerterne er blevet så kraftfulde at det er umuligt at være til længere. På et sådan tidspunkt kan du være helt sikker på, at komplikationen har vokset sig større, hvorfor der nu er tale om en meget større og mere kompleks behandling end først antaget. Vi kan således ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at reagere omgående på sine tandsmerter. Vi tilbyder tandlægehjælp til mange akutte patienter hver eneste dag, skal vi også hjælpe dig?

  Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har råd til tandlægehjælp?

  Hvis du ikke har råd til tandlægehjælp, kan du søge tilskud hos din kommune. Hvis din kommune bevilliger dig et tilskud kan der ydes hjælp til din egen udgift til eksempelvis tandbehandling, hvis du ikke selv har midler til at betale udgiften med. Det gælder uanset, om du får offentlig forsørgelse som for eksempel kontanthjælp, eller har en lav arbejdsindtægt. Hjælpen kan bevilges efter Aktivlovens § 82. Med det in mente, så skal du have ansøgt kommunen og fået bevillingen før du kommer til behandling hos tandlægen. Ellers skal du selv betale for din behandling og efterfølgende vente på, at kommunen betaler den pågældende regning.

  Kan jeg få tilskud til tandlægehjælp?

  Som medlem af Sygeforsikringen "danmark" kan du få tilskud til dine tandbehandlinger. Hos “danmark” kan du vælge mellem fire forskellige grupper og supplere med tilvalgsforsikringer. Forsikringen giver tilskud til en lang række behandlinger hos tandlægen. Hvor meget du kan få i tilskud afhænger af, hvilken forsikringsgruppe du vælger at indmelde dig i hos Sygeforsikringen Danmark, samt hvilken behandling du får lavet hos tandlægen. Nedenstående tandbehandlinger er eksempler på, hvor meget du kan opnå i tilskud ved at være medlem af “danmark”. Vær opmærksom på at dette er vejledende og du altid er velkommen til at kontakte os.

  • Bedøvelse

  Hvis du skal have lavet en tandbehandling, som kræver bedøvelse kan du som medlem af Sygeforsikringen Danmark få 75 kr. i tilskud.

  • Plastfyldninger

  Prisen på en plastfyldning varierer alt efter hvor mange flader, som skal behandles og det samme gør tilskuddet fra “danmark”. Tilskuddet varierer mellem 138 kr. og 300 kr.

  • Tandkrone

  En tandkrone kan være en omfattende behandling. Tilskuddet til kronebehandlinger afhænger hvilken forsikringsgruppe du er medlem af. Som medlem i gruppe 5 får du 300 kr. i tilskud, mens du får 1200 kr. i henholdsvis gruppe 1 og 2.

  • Tandbro

  Har du mistet en eller flere tænder, så er det oplagt at få lavet en tandbro, hvilket du som medlem af “danmark” også får tilskud til. Som medlem i gruppe 5, får du henholdsvis 300 kr. og 900 kr. i tilskud afhængig af hvor mange tænder broen indeholder. I gruppe 1 og 2 er tilskuddet lidt højere. Her kan du få henholdsvis 1200 kr. og 3600 kr. i tilskud afhængig af hvad der skal laves.

  Der er således penge at spare på din tandbehandling, som medlem af Sygeforsikringen danmark. Det er dog vigtigt, at du melder dig ind mens du stadig er rask. Ellers er det ikke muligt at opnå tilskud. Som medlem vælger du selv, hvornår du vil have tilbagebetalt tilskuddet fra forsikringen. Du betaler således selv hele din tandlægeregning og får efterfølgende tilbagebetalt tilskuddet.

  Gennemsigtig og ærlig tandlægehjælp

  Hos AKUT TANDLÆGER gør vi en dyd ud af at være gennemsigtige og levere en ærlig tandbehandling. Der skal således aldrig opstå uventede overraskelser. Af denne grund udarbejder vi også et behandlingsoverslag, som giver dig fuld overblik over din pågældende behandling, samt prisen på denne. Dette gør vi for at du som patient helt selv kan afgøre, hvorvidt du ønsker at takke ja til behandlingen med kendskab til behandlingsformen samt det økonomiske aspekt.

  Selvom der er tale om akut tandlægehjælp, så synes vi ikke det skal koste dig noget ekstra. Tværtimod. Vi tilbyder samme lave priser, som normalt, hvorfor du med ro i maven kan benytte os som akut tandlæge. Vi tillægger kun din behandling et fast lavt akut-gebyr. Det synes vi kun er fair.

  Hvem kan få tilskud til tandbehandling?

  Som udgangspunkt kan alle danske borgere over 18 år med et gult sundhedskort modtage tilskud til akut, forebyggende eller behandlende tandpleje. Tilskuddets størrelse afhænger af, hvilken personkreds du tilhører og typen af behandling, da der er aftalt maksimalpriser på alle behandlinger og undersøgelser. Der er dog bestemte grupper, der er særligt tilskudsberettigede.

  De særligt tilskudsberettigede grupper

  Visse udsatte grupper har ifølge lovgivningen særlig ret til økonomisk tandlægehjælp. Det drejer sig om:

  • Kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere
  • Førtids- og folkepensionister
  • Personer med fysisk- eller psykisk handicap
  • Udviklingshæmmede og personer med sindslidelser
  • Personer med tandskader efter strålebehandling eller kemoterapi
  • Personer med sjældne sygdomme og handicap samt personer med Sjögrens Syndrom

  Som din akut tandlæge hjælper og forklarer vi dig gerne om dine muligheder for tilskud. Har du spørgsmål er du således altid meget velkommen til at kontakte os. Vi håber på at være din foretrukne akut tandlæge

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram