Tandpine smertelindring

  Tandpine smertelindring. Hvad kan jeg gøre ved akut tandpine? Mange mennesker bliver på et eller andet tidspunkt i livet udsat for tandsmerter eller andre former for tandkomplikationer. De fleste beskriver tandpine og generelle tandsmerter, som nogle af de værste de har været udsat for. Derfor er det også helt naturligt, at søge hjælp enten i form af gode råd eller akut tandbehandling, hvis du har tandpine eller andre tandgener. Det er her vi som akut tandlæge kommer ind i billedet. Vi vil med glæde være din foretrukne akutte løsning.

  Nedenfor kan du læse meget mere om tandpine smertelindring og hvilken medicin du bør tage mod tandpine. Har du spørgsmål til din specifikke tandsituation er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi råder og vejleder dig gerne til hvilken tandpine smertelindring, der vil være den bedste i henhold til din situation. Det er også vigtigt, at du husker på at smertestillende ikke er en behandling i sig selv, hvorfor det er nødvendigt med professionel tandlægebehandling for at blive 100% smertelindret.

  Hvorfor har jeg tandpine?

  Der kan være mange forskellige årsager til tandpine. Når det drejer sig om tandpine og smerter i tænderne, så kan det være en fordel at vide om der er noget, som eventuelt kan påvirke eller forværre smerten. Måske gør det kun ondt når du tygger, eller drikker varmt eller koldt. Det kan også være at smerten føles konstant eller at du oplever isningerne eller jag mod øre eller kæbeparti. Uanset hvilken form for tandpine du måtte opleve så har vi fuld forståelse for, at det kan være svært at være til i din situation. Derfor hjælper vi dig også meget gerne med at finde akut tandlægehjælp i nærheden af dig. De forskellige symptomer på tandpine skyldes forskellige årsager. Den bagvedliggende årsag til smerterne kan tandlægen først vurdere ved en konsultation. Oftest er der brug for at få taget et røntgenbillede for at få bekræftet, hvilken årsag smerten skyldes.

  Det vigtigste du bør huske på i forbindelse med tandpine er, at smerten er din munds måde at fortælle dig, at noget er galt. Derfor bør du reagere på dine smerter og ikke blot ignorere dem. I langt de fleste tilfælde vil det være afgørende at blive akut behandlet inden smerten forværres og det pågældende tandproblem vokser sig større. Vi hjælper mange akutte patienter hver eneste dag i hele landet. Skal vi også hjælpe dig?

  De bedste smertestillende mod tandpine

  Har du tandpine og ønsker du at vide, hvilken smertestillende medicin, der virker bedst ved tandpine eller hvor meget smertestillende du må tage ved tandpine? Dette ønsker vi at give dig svaret på i dette afsnit. Ved milde tandsmerter kan du eventuelt dulme din tandpine med smertestillende. Det bedste middel mod tandpine er en kombination af Panodil (Pamol) og Ibuprofen (Ipren). Begge disse typer af smertestillende kan mødes i håndkøb på apoteket. Ved indtag af smertestillende er det vigtigt, at du husker på at piller mod tandpine ikke behandler årsagen, men udelukkende hjælper til at smertelindre det pågældende tandproblem. Det er derfor afgørende, at du får en professionel tandbehandling hurtigst muligt.

  Vi anbefaler at du følger anvisningen i pakken eller rådfører dig med os som din foretrukne akut tandlæge. Det er vigtigt, at du tager den rette dosis, hvorfor du altid må kontakte os, hvis du har den mindste tvivl omkring dit indtag af smertestillende. Har du uudholdelige smerter bør du naturligvis bestille en tid hos din tandlæge eller akut tandlægen.

  Hvad gør jeg, hvis smertestillende ikke virker?

  I nogle tilfælde vil smertestillende håndkøbsmedicin ikke være nok til at smertelindre det pågældende tandproblem. Oplever du ikke effekt af dit indtag af smertestillende piller mod din tandpine, så anbefales det at du kontakter din lokale tandlæge eller os som akut tandlæge.

  Smertestillende piller fjerner ikke årsagen til tandpine. Så hvis de smertestillende tabletter ikke længere er nok til at dulme smerten, så er det nødvendigt med en tandlægevurdering af årsagen til din tandpine. Måske kan du have behov for penicillin. Har din tandlæge lukket, så kan du kontakte vagttandlægen. Vi hjælper dig gerne med dit tandproblem.

  I nogle tilfælde kan det også blive nødvendigt at supplere med penicillin. Penicillin kan hjælpe ved betændelse og hævelser. Har du tandpine og feber, så kan du have brug for penicillin. Du kan ikke få udskrevet en recept på penicillin af tandlægen uden at have besøgt tandlægeklinikken. Så kontakt os, hvis du mistænker at du kunne have brug for penicillin. Hvis vi efter en undersøgelse vurderer, at det bedste vil være at du får penicillin så udskriver vi det også til dig. Vores største interesse er således at smertelindre din tandpine.

  De bedste råd til tandpine smertelindring

  • Forebyg forværring ved tandbørstning og brug af tandtråd
  • Benyt en fluorholdig tandpasta
  • Indtag kun den anbefalet dosis smertestillende til voksne -3 gange dagligt 1 Ibuprofen af 200mg og 2 Panodil af 500mg.
  • Skyl tandkødet 2 gange dagligt med klorhexidin
  • Rens din mund med varmt vand
  • Fjern madrester mellem tænderne med tandtråd
  • Kontakt din tandlæge eller os som vagttandlæge for behandling af årsagen.

   

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram