Tandpine smertestillende

    Har du søgt tandpine smertestillende? I såfald er det helt forståeligt, eftersom at tandpine hører til blandt en af de værste former for smerte, som vi mennesker kan udsættes for. Akutopstået tandpine kan ingen mennesker holde for og det er meget normalt, at vi langt de fleste af os mennesker på eller andet tidspunkt i vores liv bliver udsat for en kraftig tandpine. Derfor er det også vigtigt som patient at vide sig sikker på, hvilket smertestillende medicin, som kan hjælpe med at holde smerterne nede, indtil det igen er muligt at komme til tandlægen. Dette og meget mere ønsker vi at give dig svar på i nedenstående blogindlæg, hvor emnet er tandpine smertestillende. Sidder du tilbage med yderligere spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi råder og vejleder dig gerne i henhold til din specifikke tandsituation.

    Smertestillende mod tandpine

    Smertelindring af tandpine og hvilken medicin mod tandpine du bør tage afhænger af, hvad der har udløst smerten. Med det in mente kan det være svært som ikke-fagperson selv at vurdere, hvilken bagvedliggende årsag der har frembragt din tandpine. Derfor er det vigtigste råd, at du kontakter din tandlæge eller os som akut tandlæge, hvis du oplever nogen form for tandpine eller tandsmerter. Som erfaren akut tandlæge ved vi, hvordan der ofte er rift om de akutte behandlingstider. Derfor bør du også indstille dig på, at ventetid er en realitet. Vi forsøger dog altid at finde en tid den selv samme dag, som du kontakter os. Det lykkes os 9 ud af 10 gange. Som akut patient hos os får du en fast behandlingstid. På den måde skal du ikke sidde og vente unødigt men kan i mellemtiden koncentrere dig om at holde smerterne nede ved hjælpe af smertestillende medicin.

    Indtil det bliver din tur hos tandlægen kan du holde dine smerter nede ved hjælp af almindelig smertestillende håndkøbsmedicin. Det er vigtigt, at du tager den anbefalet dosis og ikke mere. Vi ved godt at det kan være svært at holde smerterne ud, men du må huske på at den smertelindrende medicin kun hjælper på at holde smerterne nede og ikke er en behandling i sig selv. Det er således kun supplement til din akutte tandbehandling, hvorfor du skal holde dig til den anbefalede dosis. Endvidere skal du kontakte akut tandlægen omgående, således at dit tandproblem kan blive behandlet.

    Ipren og panodil tandpine

    Ipren (ibuprofen) og panodil (paracetemol) er det bedste smertestillende håndkøbsmedicin mod tandpine. Som skrevet ovenfor vil smertestillende som ipren og panodil ikke behandle årsagen til tandpinen, men blot smertelindre problemet i en kortere periode. Selvom smertestillende medicin kan være med til at dulme smerterne, så må du huske på, at kilden til dine smerter stort set altid vil kræve en eller anden form for tandlægebehandling. Derfor anbefaler vi også, at du ringer og får en tid til behandling hurtigst muligt.

    Indtil du kan komme til tandlægen anbefaler vi at du tager 3x tablet 200 mg ibuprofen (ipren) med 1-2 tabletter 500 mg paracetemol (panodil, pinex, pamol). Ved at kombinere disse to typer af smertestillende piller, opnås en forstærket virkning (synergistisk effekt). Ved behov kan denne dosis tages op til 3 gange dagligt. Dette er den absolut maksimale dosis og bør kun tages ved stærke smerter og i ganske få døgn. Vi anbefaler desuden altid at du kontakter din lokale tandlæge eller os som din foretrukne akut tandlæge ved den mindste tvivl omkring tandpine smertestillende. Vi råder og vejleder dig gerne i din specifikke tandsituation.

    Hvis du er gravid eller ammende, bør du konsultere din læge, inden du indtager disse smertelindrende midler. Har du maveproblemer, som mavesår, bør du ligeledes være opmærksom på ikke at indtage visse former for smertestillende midler. Du bør undgå ipren og ibuprofen og i stedet holde dig til panodil.

    Smertestillende tandpine

    Tandpine eller rettere årsagen dertil forsvinder ikke af sig selv. Heller ikke selvom det kan føles sådan nogen gange ved indtag af smertestillende medicin. Derfor anbefaler vi også, at du hurtigst muligt kontakter tandlægen. Du skal huske på, at dine tandsmerter er din munds måde at fortælle dig, at noget er, som det ikke bør være. Derfor bør du også reagere på smerterne omgående, for at det pågældende tandproblem ikke videreudvikler sig.

    Har du mange tandsmerter, må du prøve at klare dig på bedste vis med smertestillende tabletter indtil du kan komme til tandlæge. Er smerterne uudholdelige findes der i ethvert lokalområde en eller anden form for akut tandlæge. Det er her vi kommer ind i billedet. Vi har tandlægeklinikker i hele landet, som alle tilbyder akut tandlægehjælp, når du har brug for det. Vi hjælper mange akutte patienter hver eneste dag, skal vi også hjælpe dig?

    Skulle tandpinen gå over inden du når at komme til tandlæge, skal du under alle omstændigheder bede din tandlæge kigge på tanden – du kan være helt sikker på, at tandpinen kommer igen, hvis ikke der gøres noget ved årsagen.

    Tandpine smertestillende virker ikke

    I nogle tilfælde vil smertestillende mod tandpine ikke have nogen effekt. Dette kan der være flere årsager til. Først og fremmest skyldes det oftest at tandkomplikationen har udviklet sig så kraftigt, at det ikke længere er muligt at holde smerte nede ved hjælp af smertestillende håndkøbsmedicin. Desuden kan du have behov for penicillin, hvorfor dette kun kan blive en realitet efter et besøg hos tandlægen. Så hvis de smertestillende tabletter ikke længere er nok til at dulme smerten, så er det nødvendigt med en tandlæge vurdering af årsagen til din tandpine.

    Ved flere tandkomplikationer vil smertestillende ikke være nok til at smertedække din tandpine. Er dette et tilfælde er det et tegn på, at du hurtigst muligt skal søge tandlægehjælp. Hvis din egen tandlæge har lukket hjælper vi dig meget gerne. Gennem vores lange erfaring som akut tandlæge har vi oplevet det meste, hvorfor vi med garanti også kan hjælpe dig.

    Smertestillende medicin mod tandpine

    Som skrevet tidligere er de bedste former for smertestillende mod tandpine en kombination af ipren og panodil. Tager du kun én af de to bliver effekten ikke altid som ønsket. Alt efter hvor generende dine smerter er kan indtaget af enten ipren eller panodil alene også være virkningsfuldt. I langt de fleste tilfælde vil det dog være kombinationen af de to, som holder smerterne nede i en rum tid.

    I nogle tilfælde kan det virke helt som om det pågældende tandproblem er gået over, efter indtaget af smertestillende medicin. Dette er dog langt fra tilfældet. Selvom smerterne enten er dulmet eller helt væk så er det pågældende tandproblem det langt fra. Faktisk forsætter komplikationen med at vokse sig større, hvorfor akut tandlægehjælp er afgørende. Har du spørgsmål eller brug for hjælp til din akutte tandkomplikation, så tøv ikke med at kontakte os i dag!

    Relaterede posts

    Have you searched for a dentist Copenhagen? Do you suffer from acute pain or pain that have been going on for a while and do not seem to stop? You...

    Smerter efter tandudtrækning er ganske normalt. Selve tandudtrækningen er smertefri, men det er helt normalt at forvente lette smerter eller ømhed i og omkring området de første par dage efter...

    Hvad hjælper mod tandpine? Der kan være flere forskellige tandpine råd, som kan være effektive, hvis du har akut tandpine. Med det in mente, så kan det være svært at...