Tandpine kun om natten

  Har du tandpine, men kun om natten? I dette blogindlæg kan du blive meget klogere på smertelindring ved tandpine om natten samt hvilke årsager, der kan fremkalde tandpine om natten. Vi ved alle sammen, hvilken betydning søvn tør siges at have for vores velfungerenhed. Derfor er det heller ikke rart, hvis du oplever at blive forstyrret i din nattesøvn af tandsmerter eller voldsom tandpine.

  Smerte og ondt i tænderne om natten kan udløses af flere forskellige faktorer og årsager. Tandsmerter om natten kan det skyldes, at du i din dybe søvn ligger og skærer tænder. Tænderskæren er usundt for din emalje og kan skade dit tandsæt. Ondt i tænderne om natten kan også være et tegn på betændelse i en eller flere tænder. Udover at forstyrre nattesøvnen, kan de natlige tandsmerter være særdeles ubehagelige og stressende. Smerterne kan sætte en stopper for selv de mindste dagligdagsting. Derfor er det også afgørende, at du får professionel tandlæge hurtigst muligt for at komme helt af med dine tandsmerter.

  Akut tandlægehjælp om natten

  Selvom vores største ønske og formål er at hjælpe akutte patienter med deres tandsmerter, så holder vi desværre ikke åbent om natten. Derfor er der også en andre række råd du må benytte dig af, indtil det igen bliver morgen og vi igen kan hjælpe dig. Vi ved hvor generende tandsmerter kan være, hvorfor vi også meget gerne vil hjælpe dig fra tidlig morgen og til sen aften. Vidste du, at vi også tilbyder akutte behandlingstider i weekenden?

  Nedenfor kan du læse meget mere om dine muligheder for smertelindring midt om natten.

  Smertelindring ved tandpine

  Hvis du har prøvet at have tandpine, så ved du, at smertelindring af smerterne hurtigt står øverst på ønskelisten. Det har vi fuld forståelse for. Eftersom at alt akut tandlægehjælp har lukket om natten er den rette smertestillende dosis vigtig at kende. På den måde kan du forsøge selv at smertelindre din tandpine indtil dagen efter, hvor det igen er muligt at kontakte tandlægen. Hvis din egen tandlæge har lukket, så tøv ikke med at kontakte os! Vi har akutte tandlægeklinikker i hele landet, som kan hjælpe dig.

  Tandpine kan opstå af forskellige årsager, og det er de færreste der kommer gennem et helt liv uden at opleve tandsmerter i større eller mindre grad. Den smertestillende dosis vi anbefaler til voksne ved tandsmerter er 1 Ibuprofen (200mg) sammen med 2 Panodil (500mg) max 3 gange dagligt.

  Smertelindring behandler ikke din tandpine. Derfor er det vigtigt at du kontakter din egen tandlæge eller os som akut tandlæge så snart det er en mulighed. Husk på at dine tandsmerter er din munds måde at fortælle dig, at noget er galt. Derfor bør du også reagere på dine smerter hurtigst muligt. På den måde undgår du også at det pågældende tandproblemer vokser sig til en større komplikation.

  Tandpine kun om natten - Jeg vågner med tandpine

  Hvis du oplever at vågne med tandpine så prøv en gang at mærke efter, om du kan lokalisere, om smerten kommer fra en bestemt tand eller område. Det kan være svært, men det hjælper tandlægen, hvis du kan beskrive hvor i munden, smerten kommer fra. Om det er i overmunden eller undermunden og om det er i højre eller venstre side.

  Mærk også efter om smerten er jagende, dunkende, murrende eller isnende. Samt hvorledes smerten er konstant eller periodevis og udløses af noget konkret, som eksempelvis tygning eller påvirkning af koldt eller sødt. Hvis du vågner op om morgenen med smerter fra tænder, kæbemuskulatur og led kan dette være et tegn på, at du skærer tænder om natten. Er det tilfældet kan en individuel bideskinne afhjælpe mod opspænd om natten og således reducere spændingshovedpine om morgenen. Tænderskæren kan desuden være et tegn på stress.

  Har du ondt i tænderne i overmunden?

  Tandpine der primært sidder i hele overkæben og således mærkes i begge sider kan skyldes kæbe- og bihulebetændelse. Måske har du prøvet under en forkølelse at alle dine tænder i overmunden blev ømme. Det er normalt, at man kan opleve smerter fra tænderne under forkølelse. Hvis forkølelsen er den udløsende årsag til ømme tænder, vil ømheden dog altid være i overkæben og i begge sider. Det er altså ikke normalt, at en forkølelse udløser smerter i undermunden eller kun i den ene side af din overmund. Fortsætter smerten efter forkølelsen er aftaget, eller tiltager den undervejs, så bør du altid blive tilset af din tandlæge.

  Tandpine kun om natten - Stress og ondt i tænderne hænger sammen

  Tandsmerter, tandpine og ondt i tænderne om natten kan være tegn på en slem betændelse i en tand. Det kan også være tegn på, at man skærer tænder.

  Føles din tandpine som en ubehagelig dunken, og mærkes det som om den ømme tand føles for høj, så kan du få taget et røntgenbillede, der kan afdække, hvorvidt tanden har betændelse ved roden og ned i kæbeknoglen. Det er en vigtig ting af få afklaret, da det ganske enkelt kan blive særdeles smertefuld affære at gå ubehandlet med.

  Har du stress, så kan det have en betydning for dine tandsmerter, idet en stressfuld hverdag eller periode bl.a. kan få dig til at bide dit tandsæt hårdt sammen i længere tid ad gangen. Stress kan også påvirke din søvn, så du enten bider sammen eller skærer tænder. Hvis stress er en underliggende faktor for din smerte i tænderne, så er der behandlinger og værktøjer vi kan yde for at gøre din stressfulde periode lidt mere behagelig og mindre smertefuld for dit tandsæt. Vi håber på at være din foretrukne akut tandlæge!

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram