Tandpine råd

  Leder du efter de bedste tandpine råd, der findes mod tandpine? I såfald har vi samlet de bedste og mest effektive råd til dig i dette blogindlæg. Vi ved, at du kan læse en masse husråd mod tandpine på nettet. Men hvilke virker og hvilke bør du holde dig fra? Nedenfor har vi skrevet de bedste tandpine råd til dig, der har akut tandpine eller andre former for tandkomplikationer. På den måde slipper du for selv at finde gennem junglen af internettes mange husråd. Vi ved at det kan være frustrerende at lede desperat efter det, der virker. Derfor gør vi det let for dig at finde frem til de foretrukne tandpine råd.

  Har du spørgsmål eller brug for konkret råd og vejledning i din akutte tandsituation er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi hjælper mange akutte patienter hver eneste dag, skal vi også hjælpe dig?

  Uudholdelig tandpine forsvinder ikke af sig selv

  Akut tandpine eller rettere årsagen til tandpinens opståen forsvinder ikke af sig selv. Det kan du være helt sikker på. Derfor er det bedste råd til dig med tandpine at kontakte din lokale tandlæge. Hvis dine smerter optræder i ydertimerne, hvor din egen tandlæge har lukket. Så frygt ej. Hos AKUT TANDLÆGER tilbyder vi akut tandlægehjælp i hele landet, når du har brug for det. Vi har åbent i de normale timer, men også i ydertimerne, hvor det ofte er helt umuligt at finde en tandlæge. Vi ved dog også gennem vores akutte erfaring, at efterspørgslen sommetider er så stor, at det kan være vanskeligt at hjælpe alle patienter med det samme. Selvom vi 9 ud af 10 gange kan give vores patienter en akut tandlægetid selv samme dag, som de kontakter os. Så kan det ske, at du skal vente en rum tid. Derfor har vi i dette blogpost samlet de bedste råd for, at du kan klare dig på bedste vis indtil du kan komme til din akutte tandbehandling.

  Tandpine råd - De bedste smertestillende mod tandpine

  Indtil du kan komme til tandlægen anbefaler vi, at du forsøger at holde dine tandsmerter nede med smertestillende håndkøsmedicin. Har du således tandpine og ønsker at vide, hvilket smertestillende, der virker bedst ved tandpine eller hvilken dosis du må indtage, så læs videre her.

  Den bedste kombination af smertestillende mod tandpine er Panodil (Pamol) og Ibuprofen (Ipren). Vi anbefaler at du tager 3x tabletter af 200 mg af Ibuprofen sammen med 1-2 tabletter 500 mg Panodil. Ved at kombinere disse to typer af smertestillende piller, opnås en forstærket virkning (synergistisk effekt). Ved behov kan denne dosis tages op til 3 gange dagligt. Dette er den absolut maksimale dosis og bør kun tages ved stærke smerter og i ganske få døgn. Vi anbefaler desuden altid, at du kontakter din lokale tandlæge eller os som din foretrukne akut tandlæge ved den mindste tvivl omkring tandpine råd eller smertestillende. Vi råder og vejleder dig gerne i din specifikke tandsituation.

  Smertestillende håndkøbsmedicin er ikke behandling i sig selv!

  Piller mod tandpine behandler ikke årsagen til tandpinen. Du må derfor huske på, at selvom smertestillende medicin kan være med til at dulme dine tandsmerter, så vil kilden til smerterne stort set altid kræve en eller anden form for tandlægebehandling. Derfor anbefaler vi også, at du kontakter os og får en tid til behandling hurtigst muligt. Vidste du at vi har tandlægeklinikker i hele landet, som tilbyder akut tandlægehjælp?

  Hvis du er gravid eller ammende, bør du konsultere din læge, inden du indtager smertelindrende midler. Har du maveproblemer, som mavesår, bør du ligeledes være opmærksom på ikke at indtage visse former for smertestillende midler.

  Skulle din tandpine gå over inden du når at komme til tandlæge, skal du under alle omstændigheder bede din tandlæge kigge på dit akutte problem. Du kan være helt sikker på, at tandpinen kommer igen, hvis ikke der gøres noget ved årsagen. Husk på at smerterne er din munds måde at fortælle dig, at noget er galt.

  Gode råd mod tandpine

  Det kan være svært at give generelle tandpine råd, da de forskellige råd ofte afhænger af, hvor din smerter sidder. Har du eksempelvis ondt omkring tanden nær dit tandkød, kan tandtråd eller andre former for interdentalbørster fugtet med lidt klorhexidin måske hjælpe dig. Oplever du isninger eller jagen omkring en eller flere tænder kan en sensitiv tandpasta med fluor indhold være en mulig hjælp.

  Derudover så er det vigtigt, at du fortsat forsætter med en opretholde en sund og forebyggende tandpleje, også selvom du har ondt. Dit pågældende tandproblem vil kun udvikle sig yderligere, hvis du helt stopper med at gøre noget. Børst derfor dine tænder to gange dagligt som normalt og smør lidt ekstra på lokalt inden, du går i seng for at lindre.

  Mundskyllevæsken klorhexidin kan benyttes ved rødme eller hævelse i tandkødet. Du kan skylle munden i det eller påføre lidt på en vatpind og efterfølgende smøre i det ramte område. Har du spørgsmål til klorhexidin eller hvordan og hvornår du kan benytte det, som smertestillende middel, så kontakt os gerne i dag. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

  Hvornår bør jeg søge tandlæge, hvis jeg har ondt i tænderne?

  Der kan være en lang række grunde til at søge tandlæge. Du bør kontakte tandlægen, hvis du oplever en eller flere af de følgende:

  Udover ovenstående kan der være andre grunde til at søge akut tandlægehjælp. Som erfaren akut tandlæge har vi set lidt af hvert. Derfor anbefaler vi også, at du heller kontakter os en gang for meget end en gang for lidt. Det kan gå rigtig galt, hvis du ikke får den nødvendige behandling i rette tid. Hos AKUT TANDLÆGER er vi til for dig og dine akutte tandsmerter.

  Tandpine råd til dig, der er på ferie

  Er du på ferie mens din akutte tandpine opstår, så er der små tips og tricks du kan gøre brug af. Med disse råd in mente anbefaler vi fortsat, at du tager kontakt til en erfaren og professionel tandlæge i Danmark, som kan give dig specifik råd og vejledning i henhold til din specifikke tandsituation.

  Er dit tandkød rødt eller har du en visdomstand på vej, så kan lidt klorhexidin på en vatpind duppes på morgen og aften, der hvor det er ømt. Handler det mere om en isnen og jagen, så vil lidt fluorholdig tandpasta kunne smøres på lokalt inden sengetid for at lindre.

  De 5 bedste råd ved tandpine

  Nedenfor har vi oplistet de bedste tandpine råd

  • Forebyg forværring af din tandpine ved tandbørstning og supplement i form af tandtråd eller anden form for interdentalbørste
  • Benyt en fluorholdig tandpasta ved tandbørstning
  • Hold smerterne nede ved smertestillende håndkøbsmedicin i den anbefalet dosis
  • Ved rødme og hævelse af tandkødet skyl munden to gange dagligt med klorhexidin
  • Kontakt din lokale tandlæge eller akut tandlægen for professionel tandlægebehandling

  Sidder du med et spørgsmål til ovenstående blogindlæg eller til din specifikke tandsituation, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vidste du, at vi tilbyder samme lave priser både i hverdagene og weekenden?

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram