Akut tandlæge visdomstand

  Har du søgt akut tandlæge visdomstand? I såfald er det højst sandsynligt fordi du, som flere andre oplever tandgener omkring en eller flere af dine visdomstænder. Tandsmerter i visdomstænderne kan skyldes forskellige bagvedliggende årsager. Som oftest er det under frembrud af tænderne, at der kan opstå komplikationer, som kan medføre voldsomme smerter med sig. Det kan også ske, at dine visdomstænder er vokset frem som ønsket, men at der efterfølgende er opstået en betændelsestilstand i en af tænderne. Uanset hvilken årsag der ligger til grund for dine smerter er det vigtigt at få behandlet den bagvedliggende årsag hurtigst muligt. Det er her vi som akut tandlæge kommer ind i billedet.

  Oplever du smerte omkring dine visdomstænder, eller har du slem tandpine i en visdomstand, så kan du i nedenstående blogindlæg blive klogere på, hvad du eventuelt selv kan gøre eller hvornår du bør søge hjælp.

  Hvorfor har jeg ondt i min visdomstand?

  Det kan være meget svært at vurdere, hvilken årsag der har fremkaldt dine tandsmerter uden en konsultation hos tandlægen. Derfor er det helt afgørende, at du kommer til en undersøgelse for at vi kan vurdere, hvilken behandling eller hjælp, som vil være den bedste for dig.

  For langt de fleste opstår smerterne omkring visdomstænderne under frembruddet. Måske ved du, at små børn ofte græder og viser utilpashed, når de er ved at få tænder. Det gør de fordi, det naturligvis gør rigtig ondt, når tanden bryder igennem tandkødet. Dette kan også være tilfældet med visdomstænderne, hvorfor en lignende smerte kan opstår hos os voksne mennesker. Visdomstandens vej op igennem tandkødet kan være en lang og hård proces. Når tanden får hul på tandkødet, kan du opleve at tandkødet hæver op og bliver rødt og irriteret. Dette kan give anledning til smerter. Oplever du smerter omkring din visdomstand så tøv ikke med at kontakte os. Vi hjælper mange akutte patienter hver dag, skal vi også hjælpe dig?

  Akut tandlæge visdomstand - Skal min tand fjernes?

  Det er helt normalt at flere får deres visdomstænder fjernet. Hvis din visdomstand ikke vender som den skal, kan det give store problemer med at den kan komme op på sin rette plads. Desuden sker det også, at visdomstandens tyggeflade ikke vender opad, som den skal, og det kan medvirke til udfordringer.

  For at finde ud af, hvorvidt din visdomstand bør fjernes er det nødvendigt med et røntgenbillede. Dette kan afgøre hvordan den pågældende tand vender, hvorfor tandlægen i sidste ende kan vurdere, om din tand bør fjernes. Har du haft gentagende problemer med smerter omkring din visdomstand så kan det være tegn på, at den ikke sidder, som den skal, og fjernelse kan være løsningen. Hvad det koster at få fjernet en visdomstand, kan du læse meget mere om.

  Betændelse i min visdomstand?

  Hvis du oplever at have betændelse i din visdomstand skyldes dette bakterier. Når madrester og bakterier får lov til at sidde omkring visdomstanden og ikke fjernes, kan der opstå en betændelsestilstand.

  Hvis visdomstanden kun er halvt frembrudt, kan der sidde noget hud indover tanden, hvor bakterier let kan sætte sig fast. Det er derfor vigtigt, at du forsøger at holde området rent. At visdomstanden kun bryder halvt frem og derved har lettere ved at samle sig bakterier er ikke noget, du selv er skyld i eller kan påvirke. Visdomstænderne vokser nu engang, som de gør. En betændelsestilstand kan gøre meget ondt. Mærker du således symptomer på at have betændelse i din visdomstand bør du kontakte din lokale tandlæge eller os som akut tandlæge. Det er vigtigt, at du husker på at årsagen til smerter aldrig kan gå væk af sig selv, hvorfor det er afgørende at få professionel tandlægehjælp.

  Er der noget jeg selv kan gøre, hvis jeg har smerter i min visdomstand?

  Først og fremmest så er det bedste råd at du kontakter tandlægen hurtigst muligt, hvis du har komplikationer med din visdomstand. Selvom der er nogle få ting du selv kan gøre for at holde tilstanden og smerterne nede, så er dette ikke behandling i sig selv. Smerterne er opstået af en årsag, hvorfor denne årsag skal findes og behandles hurtigst muligt.

  Hvis dit tandkød omkring visdomstanden er hævet og ømt, så kan det hjælpe at skylle med klorhexidin mundskyl, som kan købes på apoteket. Det virker bakteriedræbende og modvirker betændelse i tandkødet omkring visdomstanden. Du bør dog ikke bruge klorhexidin i mere end én til max to uger ad gangen, da det kan påvirke bakteriebalancen i mundhulen, give smagsforstyrrelser og misfarvninger.

  Har du feber eller hævelse ned i halsen skal du kontakte din læge- eller tandlæge.

  Kan jeg gøre noget for at undgå smerter i min visdomstand?

  For at undgå smerter i eller omkring din visdomstand er det vigtigste råd at holde rent i og omkring området, hvor tanden sidder. Dette gælder ikke kun, når tanden er frembrud men også imens, den er på vej op igennem tandkødet.

  For at forebygge tandsmerter anbefales det, at du børster grundigt omkring din visdomstand. Du må også børste på tandkødet, som ligger henover din visdomstand. Det kan hjælpe den med at bryde igennem det sidste tandkød og komme helt på plads. Hvis du ønsker specifik råd og vejledning til din forebyggende tandpleje er du meget velkommen til at kontakte os. Vores kompetente team af tandlæger, tandplejere og klinikassistenter hjælper dig gerne i henhold til din specifikke mundpleje.

  Akut tandlæge uden for åbningstid - Akut tandlæge visdomstand

  Som akut tandlæge er vi helt klar over at tandsmerter er nogen af de mest generende smerter vi mennesker overhovedet kan udsættes for. Derfor er det også afgørende at den rette og nødvendige hjælp indtræder hurtigst muligt, hvis du har tandpine. Har du problemer med din visdomtand eller andre tand- eller mundkomplikationer, er du altid meget velkommen til at benytte os som din akutte tandlægeløsning. Vi tilbyder akut tandlægehjælp uden for åbningstid, når din egen tandlæge har lukket. Det betyder dog ikke, at det koster dig det dobbelte. Tværtimod. Vi tilbyder samme lave priser som normalt og tillægger blot din behandling et fast lavt akut-gebyr.

  Flere af vores akutte klinikker har lørdagsåbent, hvorfor du kan blive afhjulpet dine smerter i weekenden. Vi håber på at være din foretrukne akut tandlæge!

  © 2021 AKUT TANDLÆGER
  Tandblegning
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram